BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Didim'de köpek pansiyonu açıldı

Çok sayıda İngilizin yerleştiği Didim'de bir ilk. Didim Hayvan Dostları Derneği yöneticiliği yapan İngiliz Erer köpek pansiyonu açtı.

Abone ol

Aydın'ın Didim ilçesinde 14 yıldır yaşayan ve Didim Hayvan Dostları Derneği Genel Sekreterliği görevini sürdüren Gill Foreman Erer, geçen yıl haziran ayında taşındığı ilçeye bağlı Balat köyündeki evinde köpek pansiyonu açtı.

Köpek sevgisini açtığı pansiyonla bütünleştiren Gill Foreman Erer, ilçede köpek sahibi olan çok sayıda İngiliz arkadaşı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bu arkadaşlarım İngiltere'ye giderken köpeklerini bırakacakları yer olmayışı sıkıntı yaratıyordu. Belediyenin barınağı var ancak sahipsiz sokak hayvanları için sahipli köpekler daha özenli bir bakım istiyor. Özellikle de İngilizler köpeklerine bir İngilizin bakmasını istiyor. Köpekleri çok seviyorum. Bu işi de o yüzden yapıyorum. Şu anda 9 köpek var. Noel'de 14 köpek pansiyona bırakıldı. Böyle özel günlerde sayıları artıyor.''

Geçen yıl haziran ayında Balat köyüne yerleştiğini ifade eden Erer, ''Burası çok güzel, evim bahçeli. Bahçemi ekmediğim için burada bu pansiyonu kurdum. Arka tarafta bulunan ahırı inşaat yaptım, köpekler için 4 kafes yerleştirdim. Kışın üşümesinler diye kafeslerin zeminine saman koydum'' dedi.

KÖPEKLER TATİLDE
''Köpek sahipleri istedikleri yere gidebilirler, köpekleri burada tatil yapıyor'' diyen Erer, Miletos yolunun çok güzel bir yürüyüş alanı olduğunu, tarlaları geçtikten sonra Büyük Menderes Nehri'ne geldiklerini, burada bazı köpeklerin yüzdüğünü söyledi.

Didim Altınkum'da otururken sahibi olduğu köpek ve kediler nedeniyle komşularıyla sorun yaşadığını kaydeden Erer, şunları söyledi:

''Balat'ta herkesin hayvanı var. İnek, koyun, eşek ve köpekleri var, hayvanları seviyorlar. Şimdiye kadar hiç şikayet almadım. Balat büyük bir aile gibi, komşuluk çok güzel, burada çok mutluyum. Buraya getirilen köpeklerin hepsi eğitimli, fazla havlamalarına izin vermiyorum. 'Dur' ve 'sus' komutlarını Türkçe veriyorum, diğer komutları ise İngilizce veriyorum. Çünkü köpeklerin hepsinin sahibi İngiliz. Bazı arkadaşlarım gezdirme parası ödüyor. Sabah akşam gezdiriyorum. Öğle arasında da bahçede serbest bırakıyorum.''