BIST 10.153
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.459,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy'de eğitim seferberliği

Arnavutköy'de, okulların Seviye Belirleme Sınavı ve Yüksek Öğretim sınavlarındaki başarı çıtasını yükseltmeyi amaçlayan bir dizi etkinlik düzenliyor.

Abone ol

Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Yüksek Öğretim sınavlarında başarı ortalamasını yükseltmek amacıyla bütün okul idarecilerinin katıldığı bir program düzenledi.

Başkandan Öğrencilere; Bu Fırsatları İyi Değerlendirin!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda bir konuşma yapan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, eğitim sezonu başından itibaren SBS sınavında başarıyı yakalamak için çaba sarfedildiğini, yapılan etkinlik tanıtımlarıyla bu çalışmayı daha da hızlandırmak istediklerini söyledi. Dede, SBS çalışmasında koordinatör olarak görev yapan Şube Müdürü Radi Kabze’ye ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya da teşekkür etti. Daha sonra kürsüye çıkan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy’ün gerek fiziki şartlar gerekse eğitim kalitesi açısından düne nazaran çok daha iyi bir noktada olduğunu, öğrencilerin bunun farkında olarak ellerinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini ifade etti.

İlçe Kaymakamı Hürrem Aksoy ise, öğrencilere seslendiği konuşmasında, öğretmenlerinin bütün çabalarının onlar için olduğunu, bu fırsatı iyi değerlendirerek SBS’de başarılı olmak için çalışmalarını istedi. Milli Eğitim Şube Müdürü Radi Kabze de, 2009 yılı SBS sınavındaki olumsuz neticenin sebebinin, SBS sınavının öneminin öğrenciler tarafından tam olarak anlaşılamamısına bağlayarak, amaçlarının sınavın öğrencilere benimsetilmesi ve teknik yönden desteklenmesi amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Sazlıbosna İlköğretim Okulu öğrencileri Kırklareli yöresine ait halkoyunları gösterisini sundu.

30 Başarılı Öğrenciye Uçakla Arnavutköy Turu

Daha sonra okul standlarını gezen Kaymakam burada bir açıklama yaparak, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan deneme SBS sınavlarında derece yapan ilk 30 öğrenciye uçakla gezi sözü verdi. Dereceye giren öğrenciler Hezarfen Havaalanı’ndan bir uçakla Arnavutköy semalarında gezdirilecek. Açıklamanın ardından bütün standları tek tek gezen protokol öğrencilerin yapmış olduğu ürünler ve sinevizyon gösterimleri hakkında bilgi aldı. Bir hafta boyunca açık kalacak olan standlarda, öğrenciler için “Hedefimi Belirliyorum” defterleri de hazır bulunacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hedefimi Belirliyorum” defteriyle de öğrencilerin motivasyonuna katkı sağlamayı amaçlıyor.