BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiborlu'nun sağlığını su bozdu!

Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’nde çok sayıda vatandaşın rahatsızlanması ile ilgili olarak Belediye Başkanı Turgut Soykan'dan, açıklama geldi.

Abone ol

Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’nde çok sayıda vatandaşın rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarına başvurması ile ilgili Belediye Başkanı Turgut Soykan, belediyenin resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı.

Başkan Soykan, ilçedeki kükürt fabrikasının kapanmasının ekonomik yönden ilçeyi sarstığını, vatandaşların inşaat, hayvancılık ve tarım gibi yeni çıkış yolları aramaya çalıştıklarını belirterek, “Yeni girişimciler için karayolu bile büyük bir avantaj. Bugüne kadar işbaşına gelmiş belediye başkanlar 103 yıldır ilçeye yaptıkları hizmetlerle ilçenin gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışmışlar.Nüfusumuz artmış, gereksinimler değişmiş, içme suyu ve kanalizasyon gibi temel alt yapı şebekeleri eskimiş ve sık sık arızalar oluşturmaya başlamıştır. Şu anki kanalizasyon şebekesinin ve 3 eski içme suyu şebekesinin kaç yıllık olduğunu bilen yok. En az 40-50 yıllık deniyor. Tabii ki büyük paralar gerektirdiği için kimse yenilemeyi göze alamamış. Bırakın tümünü, sadece bir arızayı onarmak 500 TL’ye mal oluyor” dedi.

BELEDİYENİN YAPABİLMESİ İMKANSIZ

Başkan Soykan, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi ile 3 kaynaktan alınmasına rağmen yetmeyen ve sağlıklı olmayan suyun Eldere’den getirilmesi için gereken parayı belediyenin karşılamasının mümkün olmadığını bildirdi. Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Altyapı çalışmalarında bozulacak olan cadde ve sokaklarımızın yeniden yapımı için gerekecek parayı Keçiborlu Belediyesi’nin bulmasının imkansız olduğunu takdir edersiniz. Merkezi yönetimin yardımı olmadan bu yatırımları yapmak olanaksız. Sevgili hemşerilerim, bu paralar çok büyük rakamlar fakat, bu rakamlardan daha büyük ve değerli bir şey var ki onu para ile ölçemeyiz insan ve insan sağlığı” ifadelerine yer verdi.

HERKES GELİNDEN GELENİ YAPMALI

Belediyenin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Başkan Soykan, şu sözlerine yer verdi:
“İnsanımızın sağlığı için bu para bulunmak ve bu yatırımlar yapılmak zorundadır. İlçe halkımızın bir süredir maruz kaldığı ve çok şükür zararsız atlattığımız salgın hastalığın sebebi henüz belli değil. Isparta’da yapılan analizde içme suyunda bakteriye rastlanmadı. Ankara ve Antalya’ya giden numunelerin sonuçları ise resmi olarak henüz gelmedi. Ama sonuçlar nasıl gelirse gelsin, bana göre bu sonuçlar sadece kısa vadede önemli. Bugün temiz bile gelse; yarın, gelecek ay, gelecek yıl, 5 yıl sonra ne olacak. Bu gün 50 yıllık olan şebekemiz 5 yıl sonra 55 yaşında olacak ve tamamen çökecek. Onarım, onarım, nereye kadar. Eninde sonunda bir gün bu sorun felaket olarak önümüze gelecek. Onun için bu olayı bir fırsat olarak görüp ilçe halkı olarak, bir bütün olarak birlikte el ele vererek çare bulmalıyız.

Keçiborluluyum diyen herkes elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Belediye olarak öncelikle işin maliyetini tespite çalışıyoruz. Yaklaşık rakamları çıkararak yola bunlarla çıkmalıyız. Belediye kaynakları, halkımızın katkıları, her şey dikkate alınmalı. Ama Devlet olmadan bu işin olamayacağının bilinmesi gerekir. Bu üzücü olay bizi gerçeklerle yüzleştirdi. Biz önlemlerimizi almaya devam edeceğiz, görevlerimizi eksiksiz yapacağız. Sağlık merkezimizin direktifleri doğrultusunda klorlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediyemiz klor ayarlamasını sağlık merkezinden aldığı direktiflere göre yapmaktadır.”