BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SAĞLIK

Televizyon ve bilgisayar gözü bozar mı?

Gözün miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz kusurlarının genetik olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır

Abone ol

Gözün miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz kusurlarının genetik olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Gözlerin bozulmasının temel nedeni ise ışıktır. Işığa sürekli bakıldığı zaman ışının yansıttığı ısı gözlerde kurumaya ve bu kuruma sonucu yanma, batma, kızarma gibi rahatsızlıklar görülür.

Bir süre sonra göz dibi ve ışığa duyarlı olmayan tembel gözlerde bu gibi durumlar daha fazla görülür. İlerlemiş Tıp Cerrahisi sayesinde bu gibi göz kusurları lazer teknolojisi ile aşılmaktadır. Görmeyi beyne gönderen alıcı retinadır dolayısıyla ışıkların retina ulaşması durumunda sağlıklı bir gözümüz ve görme potansiyelimiz yüksek olabilir.

Hipermetrop ve Miyop ise gözleri ilk kıran kornea tabakasının ince veya kalın oluşundadır, İnce kornea ışını toplayarak kendine yaklaştırır ve buna miyop, kalın kornea ise ışığı kendinden uzaklaştırır bu olaya ise hipermetrop adı verilir.Astigmat hastalığının nedeni gene kornea’dan kaynaklanır ve bu göz kusurlu hastalarda gözlerinin korneası yumurta şeklindedir.

Öte yandan lens kullanımında uygun yere takılması durumunda hiç bir zararı yoktur.

Suda eriyen bir vitamin olan C vitamini göz sağlığı için büyük önem taşır.Özellikle katarakt ve makuler dejenerasyon hastalıklarının tedavisinden sonra kullanılır.