BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeşil Artvin'de adına yakışır proje

Valilik, üniversite ve DSİ Artvin'in karmaşık bir görüntüye sahip kent girişinin yeniden düzenlenmesi için el ele verdi.

Abone ol

'Yeşil Artvin' diye anılan Artvin'in karmaşık bir görüntüye sahip girişinin yeniden düzenlenmesi ve adına yakışır hale getirilmesi için Artvin Valiliği, DSİ ve Artvin Çoruh Üniversitesinin iş birliğiyle ''Kent Park Projesi'' hazırlandı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkan Yardımcısı ve Kent Park Projesi Komisyon Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Turgut, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'nun girişimiyle başlatılan ve üniversitenin de katkısının istendiği projenin kent için çok önemli olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığınca, DSİ'nin sunduğu proje doğrultusunda bütçesi onaylanan Kent Park Projesi'nin Artvin'in Borçka ilçe girişindeki tünelden başlayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Turgut, ''Proje, girişten başlayarak Yeniköprü mevkisine kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik şeritte uygulanacak. Çoruh Nehri ile kara yolu arasındaki bu alanın düzenlenmesi bizim için önemli. Çünkü böylece Artvin kent kimliğine yakışır bir kent girişi sağlanacak'' dedi.

Turgut, Artvin halkının ihtiyaç duyduğu rekreasyon alan talebinin de proje sayesinde yerine getirilmiş olacağını ifade ederek, ''Bu alanı çok fonksiyonlu, işlevsel, Artvin halkının kullanabileceği bir park haline getirmeye çalışacağız. Büyük bir proje ve iş yükü de fazla. Projenin 15-16 ayda bitirilmesi planlanıyor. Projelendirme aşaması kısa sürede tamamlanacak ve sonrasında hızla ihaleye çıkılarak hemen uygulamaya başlanacak'' diye konuştu.

Artvin'in ''Yeşil Artvin'' adıyla özdeşleştirildiğine işaret eden Turgut, şunları söyledi:

''Kentimiz için 'yeşil' sıfatı kullanılıyor. Proje sayesinde bu sıfata uygun park düzenlemesi yapılacak. Mevcut durumda kent girişinde hoş bir manzarayla karşılaşılmıyordu. Projenin tamamlanmasıyla Borçka girişinden şehre girenler çok güzel bir manzarayla şehre giriş yapacaklar. Kent Park Projesi'nin hayata geçirilmesiyle yeşil Artvin, adına uygun kent girişine kavuşacak.''

ÇORUH NEHRİ'NDEN FAYDALANABİLECEK

Proje sayesinde çocukların rahatlıkla çeşitli aktiviteleri yerine getirebilecekleri alana kavuşacaklarını bildiren Turgut, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımız sosyal zamanlarını bu alanda rahatlıkla geçirebilecek. Tasarımın içinde küçük bir lunapark da yer alacak. Tasarımın tümünde engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla faydalanabileceği özellikler de bulunacak. Engelli vatandaşlarımızın merdivene mahkum olmadan rahatlıkla kullanabileceği, işlevselliği de çok yüksek bir proje olacak. Proje sayesinde Artvinliler Çoruh Nehri'nden faydalanabilecek. Nehirden balık tutmak için yerler yapılacak. Bu alanda yürüme yolları da olacak.''