BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'un 007 James Bond'u

Uzay filmlerinden etkilenen Samsunlu mucit, elektrikle çalışan kola monte edilen portatif gizli silah sistemi geliştirdi.

Abone ol

Uzay filmlerine ilgi mucit yaptı. Samsunlu mucit elektrikle çalışan kola monte edilen portatif gizli silah sistemi geliştirdi.

Elektronik alanında çalışmalar yapan Bireysel Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı, eski HEPAR İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, daha önce gözaltına alınmasıyla sonuçlanan silah icadının ardından, bu sefer kola monte edilen, elektronik sistemle çalışan, mekanik sistem gerektirmeyen silah sistemini tanıttı.

Oyuncak olarak tasarlanan sistemde kibrit barutu, ağaç mermi kullanıldı. Elektrik akımıyla ateşlenen sistemi devlet büyüklerini koruyan polis memurlarının kollarına monte ederek, örnek olarak bir suikast anında bir saniye içerisinde silahı kullanma imkanı sağlayabilecek.

Portatif silah, operasyonda silahını kaybeden güvenlik güçleri kolunu monte edilen sistemle savunmasına devam etmesi, esir düşen bir askerin rahatlıkla kolda fark edilmediği için silahı kullanabilmesi gibi olanaklar sağlayacak sistemi, dernek başkanı uzay filmlerinden esinlenerek, pratik bir yöntemle oluşturdu.

İcadın yapımında herkesin evinde bulabileceği alet ve edevatların kullanıldığını belirten Mustafa Yiğit, uzay filmlerinden esinlendiğini, geliştirdiği silah sistemin geleceğin silah sistemi olduğunu söyledi.

Yaptığı icadın oyuncak bir model olduğunu belirten Yiğit, "Sistemin mekanik değil. Devlet büyüklerini korunmasıyla ilgili gizli savunma sisteminin kabasını yaptık. Elektroniktir, mekanik yapılması zor. 30 ila 60 atımlık sistemler kurulabilir. Gizli göreve giden ajanlarında kullanabileceği bir sistemdir. Tabi bizimki geliştirilmelisi gereken bir model" dedi.

Yiğit, yeni sistemin daha önce yaptığı modelden daha basit olduğunu da sözlerine ekledi. Bu arada Mustafa Yiğit, ilçe başkanı olduğu sırada parti binasında tanıttığı silah sisteminin ardından hakkında, "Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma, Bulundurma" suçundan soruşturma açılmıştı.