BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.401,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul Fatih'te 23 Nisan coşkusu

Fatih Belediyesi'nin 23 Nisan Şenliğinde çocuklar hem gönüllerince eğlendi, hem de ücretsiz dağıtılan yiyeceklerin tadını çıkardılar.

Abone ol

Fatih Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kocamustafapaşa’da Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Şenlikte çocuklar hem gönüllerince eğlendi, hem de ücretsiz dağıtılan yiyeceklerin tadını çıkardılar.

Sabah saat 11.00’de başlayan ve akşam 18.00’e kadar süren şenlik boyunca çocuklara ücretsiz Osmanlı macunu, pamuk şeker, patlamış mısır, Maraş dondurması dağıtıldı. Şenliğe katılan çocuklar, ayrıca tırmanma piramidi, ördek kaydırak, sosis balon, çocuk oyun köşesi, palyaço, kostümlü karakterler, Sumo Güreşi, yel değirmeni zıpzıp, meyve ağacı oyunu, jonglör, yüz boyama ve tahta bacak gibi aktivitelerle neşeli saatler geçirdiler.

Şenliğe katılan miniklere verilen yaka kartlarıyla hem ikramlardan, hem de etkinliklerden ücretsiz faydalandılar.

Öğleden sonra şenlik alanına gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediye olarak biz de çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu artırmak ve kıvancımızı paylaşmak için geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Çocuk Şenliğimizin bu sene de ikincisini düzenledik. Büyük küçük herkes Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlasın, herkes biraz çocuk olsun, tüm çocuklar daha da mutlu olsun diye” şeklinde konuştu.

Demir, “Şimdi bu parkı böyle pırıl, pırıl mutlu çocuk yüzleriyle görünce, alanın park olmadan öncesini hatırladım. Biliyorsunuz bu alan, belediyemiz tarafından geçen yıl park olarak düzenlendi ve siz Kocamustafapaşalıların ve Fatihlilerin hizmetine sunuldu. Daha önce burada metruk binalar ve depolar vardı. Çevre sakinleri bu çirkin görünümden ve burada yaşananlardan rahatsızdı. Oysa şimdi, tertemiz, çiçek gibi bir alana dönüştü.” dedi. Kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdikleri Hekimoğlu Ali Paşa Parkı’nı örnek gösteren Demir, daha önce de yaptıkları gibi ilçe genelinde birçok park ve meydan düzenlemesi gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.