BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.526,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu ekmeğin lezzeti bir başka!

Fırıncılar arasındaki rekabet kızıştı. Ayakta kalmaya çalışan 12 yıllık fırıncının formülü çok kazandıracak.

Abone ol

Ekmek fırınları arasındaki rekabet kızışınca İzmir'in Tire ilçesinde 12 yıldır ekmek yapan Nihat Tosun (45) çözümü ekmeğin içine altın koymakta buldu. Tosun her gün iki ekmeğin içine 1'er gramlık altın koyarak fırınlar arası rekabetle başa çıkmaya çalışıyor.

Fırıncı Nihat Tosun, 12-24 Nisan tarihleri arasında haftada bir ekmeğe çeyrek altın, 24 Nisan'dan itibaren her gün iki ekmeğe 1'er gramlık altın koymaya başladıklarını ifade etti. Tosun, rekabet sona erinceye kadar uygulamaya devam edeceğini söyledi. Tosun, kampanyaya başladıktan sonra ekmek satışlarının yüzde 40 arttığını ve iadelerin düştüğünü söyledi.

Fırının aylık kirasının 2 bin TL, elektrik faturasının ortalama 450 TL, su faturasının ise 200 TL civarında geldiğini, ödemekte zorlandıklarını belirten Tosun, "Bakkallar ekmekten para kazanıyor ama biz kazanamıyoruz. Günlük olarak bin ekmekte 500 TL zararımız oluyor." dedi.

Üç çocuk sahibi olan Tosun, fırında eşi ve çocukları ile beraber çalıştığını, sadece şoför çalıştırabildiğini belirtti. Tosun, 300 gram ekmeğin 8 aydan bu yana 70 kuruş yerine 50 kuruştan satıldığını, ekmek fiyatları ile ilgili Tireli fırıncılarla toplantılar yaptıklarını, fiyat konusunda uzlaşma sağlayamadıklarını kaydetti.

Bu arada, aldığı ekmekten bir gram altın çıktığını gören Abdullah Arslanoğlu, önce şaşırdığını, sonra da ekmeği alıp fırına geri geldiğini, helalllik istediğini aktardı. Arslanoğlu, "Altını iade etmek istedim, fırın sahibi Nihat Tosun bu isteğimi kabul etmedi." dedi.