BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburt türkülerine sahip çıkıyor

Bayburt’a ait türkü ve şarkıların sahipsiz olmadığını göstermek için “Bu Türküler Bizim” yarışma programı yapıldı.

Abone ol

Bayburt’a ait türkü ve şarkıların sahipsiz olmadığını vurgulamak adına Bayburt Kültür Derneği’nin düzenlediği “Bu Türküler Bizim” yarışma programı yoğun ilgi gördü.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yapılan gecede 15 öğrencinin seslendirdiği Bayburt türküleriyle salonu dolduran vatandaşlar, unutulmaz anlar yaşadı. Bu yıl ilki düzenlenen ve sadece Bayburt türkülerinin seslendirildiği yarışma programında, Bayburt’ta her bir ilköğretim okulunu temsilen katılan 15 öğrenci, halkı bazen coşturdu bazen de hüzünlendirdi.

Özellikle vatandaşlar arasındaki yaşlılar Bayburt türkülerinin seslendirildiği gecede gözyaşlarına hakim olamadı. Gece için aylardır heyecanla hazırlanan 15 yarışmacı türkülerini seslendirirken aileleri de duygulu ve heyecanlı anlar yaşadı.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Bayburt Kültür Derneği Başkanı Abdulcelil Kahveci, Bayburt’un tanıtımını gerçekleştirmek ve kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Bayburt Kültür Derneği’nin hizmet verdiğini belirterek, “Derneğimiz türkülerimize de sahip çıkarak, onları yaşatmayı hedeflemiştir. Bu doğrultuda düzenlemiş olduğumuz programın asıl gayesi, bir yarışmadan ziyade türkülerimizi derleyen, besteleyen ve günümüze kadar yaşatılmasında emeği geçen sanatkârlarımızı ve eserlerini bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmaktır. Folklorumuzun kilometre taşları olarak nitelendirdiğimiz bu sanatkârları şükran ve rahmetle bir kez daha yâd ediyoruz. Bu vesileyle gecenin düzenlenmesinde emeği geçen dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarım adına yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, okul yöneticilerine, jürinin değerli üyelerine, müzisyen arkadaşlarıma, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kültür Müdürlüğüne ve bu program için maddi katkılarını esirgemeyen; sponsorlarımıza teşekkür ediyor, yüreğinizdeki özlemlerin şiirlerinizde söz, türkülerinizde ezgi olması dileğiyle saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.