BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivas Dernekleri'nden destek sözü

Ataşehirdeki Sivas Dernekleri Battal İlgezdi’ye tam destek vereceklerini açıkladılar.

Abone ol

Örnek Mahallesi, Vadi Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Sivas Dernekleri, hangi görüşten olurlarsa olsunlar, bu yerel seçimde CHP'yi ve şu andaki Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi destekleyeceklerini açıkladılar.

Sivas, Suşehri ve Akıncılar kökenli Ataşehirlilerin CHP'den Belediye Meclis aday adayı olan Adnan Yılmaz'a destek vermek amacıyla bir araya geldiği etkinliğe CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katılarak konuşma yaptılar.

Altınkaynak, CHP'nin bugünkü iktidarın zihniyeti karşısında daha da önemli bir konuma geldiğini belirterek şöyle dedi: "İçerde halkı benden senden diye bölen, dışarda bütün komşularıyla sorun yaşayan, dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanan, halkı giderek yoksullaştıran, yandaşlarını zenginleştiren bu iktidardan kurtulmak için şimdi önümüzdeki yerel seçim fırsatını iyi değerlendirmek durumundayız. Bu seçimde iktidara bir ders verdiğimizde, bu gelecek genel seçimde bu zihniyetten kurtulmamızı sağlayacaktır."

Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada:
"Çok iyi bildiğiniz gibi, geçen yerel seçimde ben Mustafa Kemal, Atatürk ve Aşık Veysel mahallelerinde % 80-85 oy alırken, Ferhatpaşa'da % 10 oy aldım. Hiç küsmeden her mahalleye olduğu gibi Ferhatpaşa'ya da hizmetlerimizi götürdük. Asfaltsız yol bırakmamayı hedefledik. Hedeflerimize % 90 ulaştık. Bu Örnek Mahallesi'nde ana arter olan cadde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda, ne yapıyor, ne bize yaptırıyor. İşte biz bu görüşte değiliz. Biz parti, dünya görüşü, mezhep, etnik köken farkı gözetmeksizin herkese hizmet götürürüz. Biz dini, yoksulluğu hizmetlerimize alet etmeyiz. Eskiden 3 günde, 7 günde bir alınan çöpleriniz şimdi her gün alınıyor mu? Alınıyor. Susuz kalıyor musunuz? Kalmıyorsunuz. Çamurdan kurtuldunuz mu? Kurtuldunuz." İlgezdi, "Annemin hâlâ taktığı başörtüsüyle, türbanla sorunum yok, niye olsun, ben annemle niye karşı karşıya geleyim. Biz giyim kuşam üzerinden, din üzerinden siyaset yapmayız, yapmayı da doğru bulmayız. Biz hizmet için varız; herkesin eşitliği, özgürlüğü, refahı için varız." diyerek sürdürdüğü konuşmasında şöyle dedi: "Doğduğumuz yeri unutmayız, ama doyduğumuz yerde herkesin yüzü gülsün isteriz, bunun için çalışıyoruz. Şimdi önümüzde yerel seçimler var; hangi partiye oy vermiş olursanız olun, gelin CHP' ye oy verin. Oylarınızı çok kıymetli emanetler olarak kabul ediyor ve sizlerden oy istiyorum. Vaat ettiklerimizi yapamazsak oyunuzu bir dahaki seçimde geri alırsınız." dedi.

İlgezdi'nin alkışlarla karşılanan konuşmasının ardından CHP'den Ataşehir Belediye Meclis üyeliğine aday adayı olan Adnan Yılmaz'a parti rozeti takıldı.

Ataşehir'de örgütlü Sivas, Suşehri, Akıncılar kökenlilerin dernek yetkilileri İlgezdi'ye desteklerini açıkladılar ve etkinlik yerel sanatçı Nazmi Can'ın okuduğu türkülerle ve halk oyunlarıyla sürdü.