BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da kar çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün geceden beri etkili olan kar yağışıyla 3 bin 320 personel ve 933 araçla mücadele edildiğini açıkladı. Dü...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün geceden beri etkili olan kar yağışıyla 3 bin 320 personel ve 933 araçla mücadele edildiğini açıkladı. Dün geceden beri yapılan çalışmalarda 6 bin 149 ton tuz, 179 ton solüsyon kullanıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar temizleme çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 25 cm’ye ulaştığı belirtilen açıklamada, “Karla mücadele ekipleri tüm ana arterlerde buzlanma ve kar kürüme çalışmaları yaptı. GS-Juventus maçının tehir edilmesi nedeniyle Seyrantepe bölgesinde ani bir yoğunluk yaşandı. Bölgesel olarak bastıran kar yağışı, kar lastiği olmayan araçların yolda kalmasıyla TEM yolunda iki yönde de olumsuz etkiledi. Bir süre trafikte sıkışıklık yaşandı. Aynı saatlerde bir kamyonun orta şeritte arıza yapması da trafiği olumsuz etkiledi. Kar yağışı olan bölgelerde ekipler hızlı bir şekilde müdahale ederek kürüme ve tuzlama çalışması yaptı” denildi.
Ana arterlerde önemli bir sorun yaşanmadığı, metro, hafif metro ve metrobüs seferlerinin sorunsuz şekilde devam ettiği kaydedildi. Açıklamada karla mücadele çalışmalarında 3 bin 320 personel ve 933 aracın görev yaptığı, 6 bin 149 ton tuz, 179 ton solüsyon kullanıldığı ifade edildi. Kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için metrobüs hattında 642, otobüs hatlarında ise 2 bin 340 ek sefer konuldu.
(İHA)