BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O özel harekatçılara soruşturma

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün bir operasyonu sırasında özel harekat polislerinin vatandaşlara tasvip edilmeyen tutum ve davranışlarda bulunduğ...

Abone ol

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün bir operasyonu sırasında özel harekat polislerinin vatandaşlara tasvip edilmeyen tutum ve davranışlarda bulunduğu için idari soruşturma başlatıldığı, evde ise iki pompalı tüfek, 1 tabanca ile 25 fişek ele geçirildiği bildirildi.
Emniyetten yapılan yazılı açıklamada “İkametlerinde uzun namlulu silahlar var” şeklinde yapılan ihbara istinaden, 6 Aralık 2013 tarihinde özel harekat polisiyle birlikte mahkemeden alınan arama kararı ile Seyhan ilçesi Ova Mahallesi’nde ikamet eden ve daha önce 6136 SKM, dolandırıcılık, yağma, yaralama, tehdit gibi suçlardan hakkında işlem yapılan İ.Ö. isimli şahsın evine gidildiği belirtildi.
Evin kapısının usulüne uygun biçimde çalındığı, içeride ışığın yandığı görüldüğü, kapının açılması için yeteri kadar süre bekledikten sonra kapının ısrarla açılmaması üzerine demir kapının kırılarak içeri girildiği belirtilen açıklamada, gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra ikamette yapılan aramada, ruhsatsız 2 pompalı tüfek, 1 tabanca ile 25 fişek ele geçirildiği kaydedildi.
Gözaltına alınan İ.Ö. ve M.L.Ö. isimli şahısların ve ele geçirilen suç unsurları ile ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda gerekli tahkikata başlandığı, suç unsurları incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarları Müdürlüğü’ne gönderildiği bildirildi.
Öte yandan, bazı görevlilerin yapılan bu çalışma sırasında tasvip edilmeyen tutum ve davranışları ile ilgili olarak gerekli idari soruşturmanın başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:
"Daha önce de kamuoyuna açıkladığımız gibi; Adana’mızın ve Adana halkının güvenliğini sağlamak ve en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz çalışmakta olan Adana Emniyet Müdürlüğü personeli içerisinde görevinde gereken ciddiyeti göstermeyen, duyarsız davranan, suistimal veya istismarda bulunanlara bugüne kadar müsamaha gösterilmediği gibi bundan sonra da hiçbir şekilde gösterilmeyecektir. Mevcut yasalar ve disiplin mevzuatımız hiçbir ayrım yapmadan herkes hakkında titizlikle uygulanmış ve bundan sonra da uygulanacaktır."
(İHA)