BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Pazarcı kadına hırsız şoku

Muğla’nın Marmaris ilçesinde pazarcılık yaparak geçimini sağlayan kadının evi soyulduktan sonra pazarda tezgahın altına koyduğu sırt çantası...

Abone ol

Muğla’nın Marmaris ilçesinde pazarcılık yaparak geçimini sağlayan kadının evi soyulduktan sonra pazarda tezgahın altına koyduğu sırt çantasındaki paraları da çalındı.
Edinilen bilgiye göre, Marmaris kapalı pazar yerinde geçtiğimiz hafta sonu hırsızlık olayı meydana geldi. Geçimini ürettiği sebze ve meyveleri pazarda satarak kazanan 60 yaşındaki Sadike Eraslan’ın evine 20 gün önce hırsız girdi. Eraslan’ın kredi borcu için biriktirdiği 6 bin lira parayı çalan hırsız kaçtı. Talihsiz kadın, daha evinin soyulmasının şokunu atlatamadan pazar yerinde soyuldu. Hırsızlık anları pazar yerinin güvenlik kameralarına da yansıdı. Hafta sonu üretici pazarında tezgah açan kadın, akşam tezgahını kapatarak kazandığı 500 lirayı sırt çantasına koyup, sebze kasalarını teslim etmeye gitti. Kadının ayrılmasını fırsat bilen 20-25 yaşlarındaki bir kişi, tezgahın yanındaki sırt çantasını alarak uzaklaştı. 5 dakika sonra tezgaha geri dönen kadın, çantasının yerinde olmadığını fark edip polise haber verdi. Polis pazar yerinin güvenlik kameralarını inceleyerek, hırsızın eşkalini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.
Sadike Eraslan, “Tezgahın altına bütün gün biriktirdiğim paralarımı bırakarak kasa teslim etmeye gittim. Geri döndüğümde çantam yerinde yoktu. Güvenlik kameralarını inceledik, genç bir çocuk almış çantamı. İsteseydi verirdim. Ben bu yaşımda tarlada sebze ve meyve yetiştirerek pazarda satıp geçimimi sağlıyorum. Yazık çok genç birisi, isteseydi para verirdim” dedi.
(İHA)