BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sınır kapılarında referandum oylaması

12 Eylülde yapılacak referanduma ilişkin gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı.

Abone ol

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapılarında saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı.

Kapıkule Sınır Kapısında biri gar gümrüğünde olmak üzere 8, İpsala Sınır Kapısında 2, Hamzabeyli Sınır Kapısında 1 sandıkta devam eden oy verme işlemi, sırasında sadece Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, sınır kapılarından giriş - çıkış yaparken oy kullanabiliyor.

Gümrük kapılarında, Türkiye'de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 12 Eylül 2010 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy verme işleminde bulunabiliyor.

Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi, halk oylamasının yapılacağı 12 Eylül 2010 Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

KAPIKULE SINIR KAPISI

Tatilini geçirdiği Türkiye'den Almanya'ya dönmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen Mehmet Kılınç, sınır kapısında referandumun için ilk oyu kullandı. Mehmet Kılınç, ''Tercihim içimde gizli. Söylemek istemiyorum'' dedi.

Afyonkarahisarlı olan ve Belçika'da yaşayan Tümer Emeksiz de ülkeden çıkış yapmadan önce oyunu kullandı. Emeksiz, 12 Eylülün sıkıntısını bildiği için ''Evet'' oyu kullandığını söyledi. Emeksiz, ''Ülkede demokrasinin artması için evet oyu kullandım'' diye konuştu.

Belçika'ya giden Kayserili Songül Öz, ülkede her şeyin daha güzel olacağını düşündüğü ve vatandaşlık hakkını kullanmak için referandumda oy kullandığını belirtti. Öz, 'evet' oyu kullandığını bildirdi.

Almanya'ya giden Elazığlı Nihat Özdemir, anayasa değişikliğine karşı olduğunu belirterek, 'Hayır' oyu kullandığını ifade etti.

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI

Polonya'ya gitmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısına gelen Muammer Burkaç Giray, bu sınır kapısındaki sandığa referandumun ilk oyunu kullandı. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Giray, şöyle konuştu:

''Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için mutluyum. Bu görevimi yerine getirmek sınır kapısından çıkmadım ve yaklaşık 2 saat oy kullanma saatini bekledim. Oyumu kullandım. Gönül rahatlığı ile Polonya'ya dönüyorum. Anayasa değişikliğini olumlu buluyorum. Referandumun, anayasa değişikliğinin ülkemiz için çok önemli buluyorum. Bu değişiklik yetersiz, ama çok önemli bir değişiklik.''

İPSALA SINIR KAPISI

Fransa'dan tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelen ve İpsala Sınır Kapısından giriş yapan Gülfe Babuşçu ve eşi Mehmet Babuşçu, İpsala Sınır Kapısında referandumun ilk oylarını kullandılar. Adapazarı'na gittiklerini bildiren Gülfem Babuşçu, referandumun ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Metin Ayhan'da 40 yaşında olduğunu ve ilk kez oy kullandığını belirterek, ''Ülkemiz için hayırlı olsun'' dedi.