BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'ten çok gizli rapor

İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan provokasyonların ardından Emniyet, provokatif eylemlere karşı teyakkuza geçti.

Abone ol

Bütün birimlere gönderilen çok gizli raporda, provokatörlerin nüfus açısından çeşitlilik arz eden yerlerde 'etnik provokasyon' planladığı belirtildi.

KARŞIT GÖRÜŞLÜ GRUPLAR TAHRİK EDİLECEK


Zaman'dan Sedat Günenç imzalı haberde rapora göre provokatörler Türkiye'nin kritik bölgelerinde karşıt görüşlü grupları tahrik ederek olayların tırmanmasını hedefliyor. Aynı çevrelerin millî hassasiyetin yüksek olduğu şehit cenazeleri ile konferans ve toplantılarda boy göstereceklerine dikkat çekiliyor.

PROVOKATÖRLERİN KİMLİKLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gizli raporunda, provokatörlerin kimlikleri hakkında önemli bilgiler yer aldı. Buna göre olayların tırmandırılması amacıyla "süfli ve sabıkalı" kişiler seçiliyor. Özellikle bıçakla yaralama, silahlı saldırı gibi eylemlerde bulunanların provokatif olaylarda kullanılarak gerginliğin tırmandırılması amaçlanıyor. İstihbarat raporunda, provokatörlerin milli hassasiyetin yüksek olduğu şehit cenazeleri ile konferans ve toplantılarda boy göstereceği ifade ediliyor.

MHP, BBP VE BDP'YE YÖNELİK EYLEM OLABİLİR

Sağ çizgideki grupların, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) karşı provokatif bir eylem gerçekleştirebileceğine işaret edildi. MHP, BBP, Ülkü Ocakları ile Alperen Ocakları'nın da hedef olabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca devlet büyüklerine karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan yumruklu saldırıların benzeri eylemlerin planlandığı vurgulandı. Raporda provokasyona karşı istihbari faaliyetlere ağırlık verilmesi, personelin duyarlılığının artırılması istendi.