BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,65
HABER /  POLİTİKA

Şehit yakını BDP'lilerin üzerine atladı

Kaymamaklığın iptal kararını protesto eden BDP'li Milletvekili Tuncel, bir şehit ablasının protestosuyla neye uğradığını şaşırdı!

Abone ol

Edremit'e bağlı Altınoluk beldesinde BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel konuşurken Sevgi Alnıdelik ismindeki şehit yakını "Abimi geri verin" diyerek BDP'lilerin üzerine yürüdü.

BDP'liler tarafından her yıl Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde gerçekleştirilen ve milletvekillerinin de katıldığı yaz etkinlikleri bu sene Dörtyol ve İnegöl'de yaşanan olaylar yüzünden kaymakamlıkça ertelendi.

KAYMAKAMLIK GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ERTELEDİ

Buna rağmen BDP'liler tarafından bu etkinliğin biletleri satılmaya devam edilince jandarma ve polis, Edremit Körfezi'ndeki ilçe beldelerin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de saat 17:30 da katıldığı Altınoluk Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklamasıyla konserin ertelenmesi kınandı. Basın açıklaması öncesinde BDP Balıkesir il başkanı Rauf Kocaman'ın yaptığı kısa bir konuşmanın ardından BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'de gündemi değerlendirdi. Konuşmasında AK Partiyi hedef alan Tuncel, zaman zaman CHP ve MHP'ye de dokundu.

ERDOĞAN'I KENDİ SÖZLERİYLE VURDU!

Sebahat Tuncel, Türkiye'nin artık değişmesi gerektiğini belirterek; "Türkiye darbelerle yönetilen bir ülke olmamalıdır. Başbakan kendi iktidarını kurmak istiyor. Üçüncü defa o koltuğa oturmak istiyor. Biz buradan uyarıyoruz. Sayın başbakan siz yüzde 47 ile iktidara niye geldiniz. Çünkü 2005 de Diyarbakır'da bir konuşma yaptınız. Dediniz ki 'Bu ülkede Kürt sorunu vardır. Benim de sorunumdur. Türkiye kendi gerçeği ile yüzleşmelidir.' dediniz. Türkiye'de Kürtlerden destek aldınız. 2007'de iktidara geldiniz. 2009 Mart yerel seçimleri size bir ders olmalıydı" dedi.

ŞEHİT YAKINI VEKİLE SALDIRDI

12 Eylül'de sandıklara gitmeyeceklerini de sözlerine ekleyen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması Sevgi Alnıdelik ismindeki şehit yakınının "Siz neyin konuşmasını yapıyorsunuz. Allah belanızı versin. Benim ağabeyimi geri verin, ağabeyimi geri verin" diyerek BDP'lilerin üzerine yürümeye başladı. Bunun üzerine jandarma Alnıdelik'i kucaklayarak olay yerinden jandarma noktasına götürdü.