BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayıp turistleri patlayan flaşlar kurtardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yürüyüşe çıktıkları sırada dağda kaybolan İrlandalı turistlere 15 saat sonra ulaşıldı.

Abone ol

AKUT, jandarma ve köylülerin katıldığı arama çalışmaları sonrasında susuzluktan şoka giren baba ve oğlu, filmleri aratmayan bir operasyonla kurtarıldı.

İrlandalı turistleri yanlarında bulunan fotoğraf makinalarının flaşları kurtardı.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi'nde tatil yapan Stephane White (54) ve oğlu Chris White (29), sabah saatlerinde tarihi Likya Yolu'nda yürüyüşe çıktı. Stephane ve Chris White, aşırı sıcakların da etkisi ile iki kilometre yürüdükten sonra yollarını kaybetti. Panikleyen baba ve oğlu kendilerince çıkış yolu ararken geldikleri yoldan da uzaklaşarak ormanda kayboldu. Bunun üzerine İrlandalı turistler kaldıkları oteli arayarak yardım istediler. Otel yetkilileri de durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma Fethiye AKUT ekibi ile birlikte aşırı su kaybı ve tansiyon sorunu yüzünden şoka giren baba Steven ve oğlunu kurtarmak için hemen arama çalışması başlattı.

Havanın kararması nedeniyle jandarma, bölgeyi iyi bilen köylülerden oluşan bir de tim kurdu. İki ayrı noktadan başlayan çalışmalarla Babadağı'nın etekleri tek tek arandı. Turistlere ulaşmak için sık sık oğul Chris White ile cep telefonu irtibat kuran ekipler, ondan çevresindeki ağaçlardan ve gördüğü şeylerden yer tarifi yapmasını istedi. Hava karardığı için pek fazla tarif yapamayan Chris, yanında fotoğraf makinası bulunduğunu söyleyince ekipler de rahat bir nefes aldı. Chris'ten sık sık fotoğraf makinasının flaşını patlatmasını isteyen ekipler arama çalışmalarını uzaktan belirlenen flaş ışıklarına doğru kaydırdı. Alanın daralması neticesinde yaklaşık 2 saat devam eden arama çalışmaları sonuç verdi ve baba ile oğlu bir dere yatağında bulundu.

İRLANDALI TURİSTİN SEDYESİ KAYALARDAN SARKITILDI

Ekipler, baygın halde yatan Stephane ve onun başında bekleyen oğlu Chris'e hemen ilk müdahaleyi yaptı. Şoka girdiği öğrenilen babayı sedyeye koyan ekipler, baba ve oğlunu bulundukları yerden zor şartlar altında çıkarabildi. Kayalıklardan sarkıtılan, ağaçların arasından geçirilen baba Stephane, tam 2 saat süren bir yolculuğun ardından ambulansa kadar taşınabildi. Hemen ambulansa alınan baba ve oğlu, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Turistlerin durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Fethiye AKUT yetkilisi Levent Ersoy, zorlu bir kurtarma operasyonu yaşadıklarını söyledi.

FLAŞLAR PATLADI HAYATLARI KURTULDU

İhbarı alır almaz hemen bölgeye geldiklerini ifade eden Ersoy, kayıp turistlere 2 saat süren bir çalışma neticesinde ulaştıklarını açıkladı. İrlandalı turistlerin yerlerinin yanlarındaki fotoğraf makinalarının flaşı sayesinde tespit edildiğini aktaran Levent Ersoy, "Belki de ilk defa havanın kararmış olmasına bu kadar sevindik. Aksi halde sabah saatlerinde yürüyüş olan yola çıkan ve daha sonra kaybolan baba ve oğluna ulaşamayabilirdik. Öyle ki baba susuzluktan şoka girmişti. Bulduğumuzda da baygın vaziyette yatıyordu. Biz ilk müdahalesini yaptık ve zorlu geçen 2 saatlik yolculuk sonunda baba ve oğlunu sağlık ekiplerine teslim ettik" dedi.