BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  EKONOMİ

Sektörün yıldızı BİM

İndirimli satış sektörünün lideri BİM geçen yılın 3. çeyreğine damgasını vurdu.

Abone ol

Türkiye’nin en yaygın mağaza ağına sahip perakende kuruluşu olan BİM bir basın toplantısı düzenleyerek geçen yılı değerlendirdi ve 2008 ile ilgili tahminlerini aktardı. İndirimli satış sektörünün lideri BİM geçen yılın üçüncü çeyreğinde % 35 büyüme ile sektörün en hızlı büyüyen kuruluşu oldu.

31 Ocak 2008, İstanbul. Türkiye perakende sektörünün önde gelen kuruluşlarından BİM basın toplantısı düzenledi. BİM CEO’su Jos Simons, BİM Operasyon Komitesi Başkanı Galip Aykaç ve BİM Operasyon Komitesi Üyesi ve Finansman Direktörü Haluk Dortluoğlu’nun katıldığı toplantıda BİM’in geçen yılki performansı üzerinde durulurken, 2008’de perakende sektörüyle ilgili öngörüler aktarıldı. Ayrıca BİM’in bu yıl içinde Fas’ta mağazalar açmaya hazırlandığı kaydedildi.

Geçen yılın üçüncü çeyreği itibarı ile % 35’lik büyüme elde eden BİM sektörde en hızlı büyüyen kuruluş oldu. Halen Türkiye perakende sektöründe en fazla mağazaya sahip olan BİM ciro bakımından da sektörün ikinci büyük kuruluşu konumunda bulunuyor. Faaliyet gösterdiği indirimli satış sektöründe ise BİM en büyük pazar payına sahip lider kuruluş.

Basın toplantısını bir konuşmayla açan BİM CEO’su Jos Simons, dünya ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak Türkiye’nin büyümesinin biraz yavaşlayabileceğini kaydetti. Simons şöyle devam etti:

“Türkiye risklerini iyi yönettiği ve ekonomik reformlarını hızla tamamladığı takdirde durgunluğa girmez. Ekonominin biraz yavaşlamakla birlikte büyümeye devam edeceğini tahmin ediyorum. Perakende sektörü de, Türkiye ortalamasının üstündeki büyümesini sürdürecektir. BİM indirimli satış alanında sektörün lideridir. Sektörümüzün en hızlı büyüyen kuruluşu olan BİM, kurumsallaşma düzeyiyle de Türkiye’nin örnek şirketlerinden biridir. Yüksek kaliteli ürünleri, en düşük fiyatlarla tüketiciye sunarak ekonomiye katkıda bulunuyor, Türkiye için değer üretiyoruz.”

Daha sonra söz alan Operasyon Komitesi Üyesi ve Finansman Direktörü Haluk Dortluoğlu, BİM’in uyguladığı model hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve 2007 performansını aktardı. Dortluoğlu, BİM’in uluslararası örnekleri geliştirerek ortaya çıkardığı başarılı iş modelini yurtdışına taşımaya hazırlandığını, bu çerçevede 2008 yılı içinde Fas’ta mağazalar açmayı planladıklarını duyurdu.