BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  GÜNCEL

Cinayetin sorumlusu belediye

Mehmet Sevigen patlamadan belediyeleri sorumlu tuttu.

Abone ol

Zeytinburnu'nda patlamanın meydana geldiği yerde inceleme yapan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, patlamada belediye başkanlarının ihmalinin olduğunu söyledi. Sevigen, "Bu cinayetin sorumlusu belediyelerdir. Hem ilçe belediye başkanı, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etmelidir" dedi.

Mehmet Sevigen, incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mehmet Sevigen, buranın İstanbul'un çarpık yapılaşmasına bir örnek olduğunu söyledi. Patlamanın bir cinayet olduğunu savunan Sevigen, "İstanbul'u yönetenlerin ihmali sözkonusu. Rusatsız çalışan işyerlerini bilmeyen yönetici olmaz. Bunca ölen insanın hesabını kim verecek? Bunların hepsi denetim eksikliğinden kaynaklanıyor. Buraları patlama olana kadar bile yöneticilerin bildiğini sanmıyorum. Buraları mühürlemek çözüm değil, tamamen kapatmak lazım" diye konuştu.

Mehmet Sevigen, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifaya davet ederek, "Maalasef bunlar da diğerleri gibi unutulup gidecek" dedi.