BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.446,88
HABER /  POLİTİKA

TÜSİAD koltuk değneği

Bahçeli, yine sert çıktı. TÜSİAD'ı 'AK Parti'ye koltuk değneği' olmakla suçladı.

Abone ol MHP ve TÜSİAD arasındaki ipler gerilmeye devam ediyor. Dün ilk açıklama TÜSİAD'dan gelmişti. Ardından MHP de sert bir dille TÜSİAD'a yanıt vermekte gecikmedi. Açıklamalar, bugünde aynı sertlikle devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD'a yanıt verdi. Derneğin, AK Parti'ye koltuk değneği olduğunu söyledi...

TÜSİAD AK PARTİ'YE KOLTUK DEĞNEĞİ
Bahçeli, TÜSİAD’ı, AK Parti’nin izlediği ekonomik politikaların “en hararetli destekçisi olmakla suçladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bölünme modelleri ve parçalanma reçetelerinin çağdaşlaşma adına misyonerliğini yaptığı; Avrupa Birliği hayal yolculuğunda AK Parti’ye koltuk değneği olmayı içine sindirebildiği ve 22 Temmuz seçimlerinden önce, şimdi şikayet ettiği sözde ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesi gerekçesiyle AK Parti’yi desteklediğini açıkça ilan ederek taraf olduğu da bilinen bir gerçektir. Bu gerçekler karşısında, bu kuruluşun ‘Türkiye’nin Atatürk’ün çağdaş medeniyet seviyesine erişme hedefinin gereği olan, batı normlarını esas alan demokratikleşme sürecinden’ dem vurması, sadece tebessümle karşılanabilecektir. Bu alandaki sicili bilinenlerin, bu değerlerle ilişkisi sadece cüzdanlarıyla sınırlı olanların milliyetçilikten, demokrasi üslubu ve sicilinden bahsetmeleri sapla samanı karıştırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir.

BAHÇELİ TÜSİAD'I MİLLİYETÇİLİK'LE VURDU
Bahçeli yaptığı açıklamada, TÜSİAD’ın türbanla ilgili “milliyetçiliği kendinden başka kimseye layık görmeyenler, milletini gerçekte ne kadar düşünmektedirler." şeklindeki eleştirilerine de tepki gösterdi.

Bahçeli “Başörtüsü sorununun çözümü için başlatılan siyasi süreç hakkındaki değerlendirmelerini içeren açıklaması kendileri bakımından vicdanlarını temizleme telaşı olarak görülmelidir. Avrupa Birliği’nin dayatmalarının haklılığını Türk kamuoyuna anlatmayı kendisine misyon edinen bu kuruluşun Kıbrıs, Rum Patrikhanesi’nin statüsü, Heybeliada papaz okulu, cemaat vakıfları, Türk milli kimliği, Türkiye’de azınlık hakları, Kürtçe eğitim ve Türklük değerlerine hakaret edilmesinin önünü açacak yasal düzenlemeler konularında nerede durduğu kamuoyu sicilinde kayıtlıdır.”

BAHÇELİ, TÜSİAD'I KAMUOYUNA ANLATACAK
Bahçeli; “TÜSİAD bugüne kadar ülke çıkarlarını öne çıkaran, Türkiye’yi çağdaşlaşma yolundan ayırmaya çalışanlara karşı duran tutumunu kararlılıkla sürdürmüştür” şeklindeki sözleri de hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“TÜSİAD’ın dünü ve bugününün her yönüyle gözler önüne serilmesinin ve gelecekteki tutumunun da yakından izlenmesinin önemli ve gerekli olduğunu düşünmektedir. TÜSİAD gerçeği kamuoyumuz tarafından ancak bu şekilde daha iyi anlaşılacaktır."