BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kara kışta BEYAZ ölüm

Altı çocuk annesi... Yedinciye hamileydi. Doğum sancıları kara kışta yakaladı...

Abone ol

Bitlis’in Hizan İlçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Süttaşı Köyünde yaşayan 6 çocuk annesi 46 yaşındaki Semiha Bektaş yedinci çocuğunu kucağına almaya hazırlanıyordu. Aniden sancıları tuttu. Yakınları kara kışta Bektaş'ı hastaneye yetiştirmeye çalıştı...

Ancak yolun kapalı olması yüzünden yakınları, Bektaş’ı kızakla, kar yağışı ve tipi altında Hizan İlçesine 5 saatte ulaştırabildi. Bektaş hemen tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalede de Bektaş’ın aşırı kanama geçirdiği için bebeğini yolda kaybettiği anlaşıldı.

Bektaş’ın ölü bebeği doktorlar tarafından alındıktan sonra Tatvan Doğumevi hastanesine sevk edildi. Ancak Hizan-Tatvan karayolunun kapalı olması nedeniyle Tatvan’a götürülemeyen Bektaş, Hizan Devlet Hastanesi’nde müşahede altında tutuldu.
     
Semiha Beştaş’ın kayınpederi Ömer Bektaş, hamile gelinin aniden rahatsızlandığını, köyde telefon ve elektriklerin kesik olduğunu, bu yüzden de kimseye haber veremediklerini söyledi. Ömer Bektaş, gelinini güçlük içinde Hizan’a getirdiklerini, torununu yolda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığının belirterek, sağlık durumu iyi olmayan gelinin biran önce hastaneye kaldırılması için Hizan-Tatvan karayolunun açılmasını beklediklerini söyledi.