BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL

Rıdvan Dilmen'in ilk sözleri

Yasadışı telefon dinleme iddialarıyla ilgili gözaltına alınan eski Milli futbolcu Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı..

Abone ol

İstanbul Polisi'nin bir ihbar üzerine başlattığı telekulak operasyonunda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı.

DİLMEN BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NDE İFADE VERDİ

Emniyetten serbest bırakılan Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen Telekulak Soruşturması sebebiyle savcılığa ifade vermek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. İfade sonrası çıkışta gazeteci ordusunun etrafını çevirdiği Dilmen iddialarla ilgili ısrarlı sorulara "Ben serbest bırakıldım böyle bir şey yok" diye cevap verdi.

NEŞELİ HALİ DİKKAT ÇEKTİ

Dilmen, sabah erken saatlerde polis tarafından bir araçla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek sağlık raporu aldı. Hastaneye girerken ve çıkarkan neşeli hali dikkat çeken Dilmen, daha sonra hastaneden ayrıldı.

SABAH SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Dilmen, sabah saat 06.30 sıralarında Renault Clio marka araçta bulunan 2 polis tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçen eski futbolcu hastane personeli ve hasta yakınlarının şaşkın bakışları altında gülümseyerek hastaneden içeriye girdi.

Yaklaşık 5 dakika hastanede kalan Dilmen, geldiği arabanın yerine Audi marka lüks bir araçla hastaneden ayrıldı. Araca binmeden önce Dilmen, basın mensuplarının "Geçmiş olsun hocam" sözüne teşekkür etti.

KONUŞMALARIM BURAYA TAKILMIŞ

Dilmen, "Bir çeteyi polis 1997 yılından itibaren teknik takibe almış. Benim de konuşmalarım buraya takılmış. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ifademi almak için çağırdılar. Ben de ifademi verdim" dedi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takip operasyona dönüşmüştü. 4 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonlarda 24 kişi gözaltına alınmıştı..  Operasyonlarda Çetenin GSM şirketi çalışanlarının yardımıyla yasa dışı telefon dinlediği ortaya çıkmıştı.

Dilmen'e yöneltilen suçlama ise eşini ve kız arkadaşını dinlettiği iddiası var.  Hatta yakın arkadaşı Tanju Çolak'ın da telefonlarını dinlettiği de gelen haberler arasında. Ancak Tanju şikayetçi olmadı..

İŞTE DİLMEN'İN GÖZALTINDAKİ FOTOĞRAFI

Dün geceyi nezarethanede geçiren Rıdvan Dilmen, dün saat 19,15 sıralarında sorgu odasına alınmıştı. Rıdvan'ın sorgu odasına girmeden kemeri ve ayakkabı bağcıklarının alındığı belirtildi.

AVUKATI NELER SÖYLEDİ?

[PAGE]

Yasadışı dinleme yapan çeteye ilişkin yürütülen soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, savcılık talimatıyla serbest bırakılan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in avukatı Serdar Ölmez basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TELEFON DİNLEME YOK

Soruşturma dosyasında Rıdvan Dilmen ile alakalı kesinlikle bir telefon dinlemesi olmadığını savunan Ölmez, "Bunu söyleyebilirim. Hiçbir kimseyle kesinlikle ve kesinlikle bir dinleme olayı yok. Diyeceksiniz ki niçin burada kaldı? Onunda bir mağduriyeti var. Çok bu işlerden anlamaması birileri tarafından kullanılmak istenmesi olabilir. Şahısların amacını bilmiyorum ama sonuçta bir takım zaaflarını veya hocanın bunu merak eder gibi düşünebilirsiniz. Dosyada gizlilik kararı var. Burada ifadesi alındı. Öğleden sonra savcılıkta olacak" diye konuştu.

Ölmez, müvekkili Rıdvan Dilmen'in moralinin nasıl olduğunun sorulması üzerine, "Morali iyi, kendinden emin. Burada da çok iyi karşılandı" dedi. İddiaların sorulması üzerine de Ölmez, "Daha sonra bunu göreceksiniz. Çok art niyetli ve dediğiniz anlamda şeyler değil. Masumane bir şekilde kullanılması. Yani bilinçli bir şekilde yapılan bir şey değil. Yanlış kişilerle arkadaşlık etmesi diyebiliriz. Sonuçta bazı örneklerini görüyoruz Gazetelerde atılan başlıklardan görüyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle
Dilmen'in telefon dinleme olayı yok" dedi.

DELİ OLMAK GEREKİR

Rıdvan Dilmen'in en kısa zamanda basın toplantısı yapacağını bildiren Serdar Ölmez, "Rıdvan Dilmen gibi kendi alanında bir numara olan bir adam kalkıp da böyle basit şeyleri bilerek yapmaz. Deli olmak gerekir böyle bir şey için" şeklinde konuştu. Tanju Çolak'ın dilekçesi üzerine Rıdvan Dilmen'in gözaltına yönündeki iddiaları da yalanlayan Ölmez, "Böyle bir şey olabilir mi? Şikayet dilekçesi verecek içeriye daha sonra da şikayetçi olmayacak" dedi.