BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'nın fuar zenginliği

İstanbul ve Antalya'nın ardından Konya'da bir fuar kentine dönüşüyor. Konya'da 3 ayrı fuara 18 ülkeden 200'ün üzerinde girme katılacak.

Abone ol

Konya'da ''Konya Kent 2010'', ''Konya 7. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri ve Dekorasyon'' ile ''Konya 7. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz, Pompa, Vana, Tesisat, Yalıtım Malzemeleri ve Boru'' fuarları yarın açılacak.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Dedeman Konya Otel'de düzenlediği basın toplantısında, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde yarın eş zamanlı olarak 3 fuarın açılacağını belirtti.

Birçok sektörde ülkenin en önemli kentlerinden biri olan Konya'nın kentsel yaşam anlamında Anadolu'nun örnek alınabilecek illerinin başında geldiğini ifade eden Ersözlü, ''Üst yapı, alt yapı ve çevre düzenleme ile ilgili yatırımlarda son yıllarda artışlar yaşanması bu bölgede sektör açısından önemli bir pazar oluşturmuştur. TÜYAP'ın amacı da bu sektöre yönelik mal ve hizmet alımı ihtiyacına cevap verebilecek, kentte yaşam kalitesini artırmaya yol gösterecek nitelikte fuarlar hazırlamaktır'' dedi.

Ersözlü, ''Konya Kent 2010, 6. Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri'', ''Konya 7. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri ve Dekorasyon'' ile ''Konya 7. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz, Pompa, Vana, Tesisat, Yalıtım Malzemeleri ve Boru'' fuarlarına 18 ülkeden 204 firma ve firma temsilcisinin katılacağını bildirdi.

Ankara, Eskişehir, Kayseri, Bolu, Manisa, Afyon, Denizli gibi birçok ilin inşaat, makine ve mimarlar odaları başta olmak üzere birçok mesleki odadan heyetlere 4 gün boyunca ev sahipliği yapacaklarını bildiren Ersözlü, fuara geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 20 bini aşkın ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Ersözlü, yarın açılacak fuarların 11 Nisan Pazar saat 18.00'e kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi.