BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman kahvelerinde kitap okunacak

Kitap okuma kampanyaları il il yayılıyor. Batman'ın Sason ilçesinde bir kahvehane de bu kampanyaya destek veriyor.

Abone ol

Batman'ın Sason ilçesinde başlatılan ''Kahvehanede Kitap Okuma Kampanyası'' kapsamında, kahvehanede haftada bir gün kitap okunuyor.

Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Meydan Kıraathanesi'nde başlattığı kitap okuma kampanyasına öğretmenler, öğrenciler ve esnaf katılıyor.

Dernek Başkanı Metin Özmen, yaptığı açıklamada, kampanyaya yoğun ilgi olduğunu, etkinliğin devam edeceğini söyledi.

Kıraathane sahibi Naif Özmen ise öğrencilerin kahvehaneye gelip kitap okumasından memnun olduklarını belirterek, ''Daha önce kahvehanemizde gürültü patırtı eksik olmazdı. Şimdi sessizlik içinde öğrenciler kitap okuyor. Büyükler de bu öğrencileri görüp daha güzel bir ortama dahil oluyor'' dedi.

İlçede görev yapan Türkçe öğretmeni İzzet Irmak da kampanyayı duyunca heyecanlandıklarını ve hemen öğrencileriyle birlikte katılmak istediklerini belirtti.

Özellikle vaktin boşa geçirildiği yerlerde kitap okumanın bir mesaj olarak çok önemli olduğunu ifade eden Irmak, ''Sason'un gelişmesi, insanların sosyokültürel düzeylerinin gelişimi açısından ilçenin böyle bir uygulamayla öne çıkması önemli'' diye konuştu.

Öğrencilerden Burhan Çakıcı ise kahvehanede kitap okumanın çok zevkli olduğunu ve büyüklerine örnek olmak için kampanyaya destek verdiklerini kaydetti.