BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın sözde polisine darbe!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK/KCK’nın kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyon da PKK/KCK’nın Cizre’deki gençlik yapılanması olan YGD-H'a yönelik Nur Mahallesi'nde operasyon düzenlendi.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 kişi sorgulanmak üzere Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Cizre'deki Nur Mahallesi'nde operasyon sürerken İdil yolunu barikatlarla kapatan göstericiler, polise ses bombası, molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Göstericilerin attığı bir molotofun isabet ettiği işyerinin çatısı alev aldı. Alevler büyümeden polis tarafından söndürüldü. Polis, gösterici grubu basınçlı su ve gaz bombası ile müdahale edip dağıttı.


Şırnak'tan gelen şok PKK fotoğrafları
Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ‘asayiş' birimleri oluşturdu. 

PKK fotoğraflarına açıklama
Bazı basın yayın organlarında yer alan Cizre'de PKK'nın sözde asayiş birimi kurduğu iddialarına cevap geldi.

BDP PKK görüntülerini araştırıyor
Cizre'de PKK'lılar tarafından kurulduğu belirtilen YDG-H adlı grubun Cizre'de düzenlediği 'diploma töreni' görüntüleri için Selahattin Demirtaş ne dedi? 

PKK Cizre'de başkaldırı ilan etmiş
Sözde asayiş birimlerinin, geçtiğimiz günlerde görüntüleri ortaya çıkan törenleri 15 günde bir yaptığı, PKK'nın başkaldırı ilan ettiği öğrenildi. 

Hükümet PKK görüntülerine ne dedi?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

PKK Cizre'deki o görüntüleri açıkladı
Cizre'de bir grup gencin alternatif asayiş birimi töreni düzenlemesi üzerine KCK, yazılı açıklama yaptı.

İşte Cizre'deki PKK polis işinin aslı!
Cizre'deki görüntüler olay oldu. PKK polis gücü mü kuruyor? İşin aslı bir kandırmacadan ibaret. Gençler bu yolla Kuzey Irak'a götürülüyor.