BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet PKK görüntülerine ne dedi?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, 'Cizre'de PKK asayişi' görüntüleri için 'gerekirse güvenlik güçlerimiz müdahale eder' dedi.

35'ye yakın kişinin attıkları tweet'lerden dolayı gözaltına alacağına yönelik habere ilişkin Bozdağ, suçun nerede işlendiğinin öneminin olmadığını belirterek, ''Suça dair bir unsurun bulunması halinde yaptırımlar heryerde aynı şekilde uygulanır'' dedi.

İşte konuşmasından satırbaşları;

CİZRE'DE ASAYİŞ GÖRÜNTÜLERİ


O konu ile alakalı hukiki çevreler gerekeni yapıyor, sonuçlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Güvenlik güçlerimiz Ankara'da ve İstanbul'da nasıl kamu düzenine ilişkin sorun olduğunda oraya müdahale ediyorsa bunu Cizre'de de müdahale eder. Yol kesmelere, ya da insanlarımızdan haraç kesmelerine göz yumulması gibi bir şey söz konusu değildir.

Çözüm süreci baktığınızda esasında silahların susması, terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terlketmesi, ve terör eyleminin yapılmaması son derece önemlidiri. Terör eylemleri silahsız da yapılabiliyor. Terör eylemlerinin olmadığı ortam arzu edilen bir durumdur.

TWİTTER GÖZALTILARI İDDİALARI 

Biliyorsunuz, iftira hakaret veya ceza kanunu veya özel kanunlarda suç olarak tanımlanan fiiler, ister internet ortamında isterse başka usullerle işlensin. Bunlar suçtur. Elbettiki suçlarla ilgili bir soruşturma yapılacağı gerçektir. Elektronik ortamda pek çok yalan, ve hakaret servis yapılmıştır. Bunlar suçtur. Bu konularla alakalı çalışmalar yapılacaktır.

DÖVİZLİ ASKERLİKTE İNDİRİM VAR MI? 

Dövizli askerlikle ilgili bir çalışma yapıldığını açıkladık. Sayın başbakan'ımız yaptığı konuşmada dövizli askerlik konusunu müzakere etti. Orada da herkes indirilmesi konusunda görüşlerini bildirdi. Son bakanlar kurulunda da bu konu gündeme geldi. Sayın Başbakan'ımız kararın alınması görevi verdi. Bakan arkadaşlarımız için çalışma yapmalarına dair görev verdi. O çalışma şuanda devam ediyor. Rakamı biz aşağı çekme konusunda bir adım atacağız. Çalışmalar bittikten sonra rakamlara dair cevabı da bulacaksınız.

ALEVİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA 

Alevi vatandaşlarımızla alakalı, Sayın faruk Çelik Bey'İn bakanlığı döneminde iyi çalışmalar yapıldı. Madımak Oteli'nin bir bilim ve kültür merkezine dönüştürülmesi, orta okul ve kitaplarına konulması, Alevi klasiklerinin Türkçe'ye çevrilmesi gibi pek çok önemli adımı attık. Bu konuda bir çalışma yapılması hususun da Başbakan'ımızın ayrı bir talimatı oldu. Şuanda işin başındayız. Konular netleştikçe kamuoyuyla paylaşacağız.


Şırnak'ta PKK polisi mi var? 

Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ‘asayiş' birimleri oluşturdu. (Devamı...)

2696.jpg

PKK Cizre'de başkaldırı ilan etmiş

Sözde asayiş birimlerinin, geçtiğimiz günlerde görüntüleri ortaya çıkan törenleri 15 günde bir yaptığı, PKK'nın başkaldırı ilan ettiği öğrenildi. (Devamı...)

2907.jpg