BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Efsaneden güreşçilere tebrik

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 17. Akdeniz Oyunları’nda güreşte sporcuların toplamda 19 madalya kazandığını ifade ederek...

Abone ol

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 17. Akdeniz Oyunları’nda güreşte sporcuların toplamda 19 madalya kazandığını ifade ederek, "Minderde her şey değişebiliyor. Umudumuz, beklentimiz, güvenimiz ve inancımız tamdır. Türk güreşi milletimizin sporda umutsuzluğa düştüğü her alanda umudu olmuştur. Umudu olmaya da devam ediyordur" dedi.
Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda güreş kategorisindeki müsabakalar dün sona ererken Türkiye, erkeklerde 14, kadınlarda 5 madalya olmak üzere oyunları 19 madalya ile tamamladı. Dün son yapılan final maçlarını izleyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türkiye’nin güreşte kategorisinde elinden geleni yaptığını söyledi. Oyunları 14 altın madalya olmak üzere toplamda 19 madalya ile tamamladıklarını ifade eden Yerlikaya, "Minderde her şey değişebiliyor. Umudumuz, beklentimiz, güvenimiz ve inancımız tamdır. Bizim Türk güreşi milletimizin sporda umutsuzluğa düştüğü her alanda umudu olmuştur. Umudu olmaya da devam ediyordur. Hocalarımızı, sporcularımızı tebrik ediyorum. Bizler 2020’ye adaylık sürecinde Başbakanımızın garantörlüğünde yapılmış olan bu oyunlara bir nebze katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Bizler milletimizin ata sporu olduğunu, ata sporuna yakışır bir davranışta görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Bundan sonra takdir milletimizindir. Biz görevimizi yaptık. İnşallah bütün oyunların totalinde de Türkiye’miz layık olduğu yerde olur diyorum" dedi.
Akdeniz Oyunları’na hazırlanış ve organizasyon hakkında da konuşan Yerlikaya, "Türkiye bugün güreşte tarih yazdı. Özellikle bayanlarda tarih yazdı. Tarihinde ilk defa altın madalya aldı. Türkiye 18 ayda tesisleri, organizasyonu yaptı. Bu oyunları da layıkıyla şu anda devam ettiriyor. Burada aslında tarih yazan Başbakandır, Başbakanımızdır. 18 ayda hem tesis yapma hem organizasyon kabiliyeti geliştirme, bu organizasyonu Türkiye’ye kazandırma, garantör olma yani tarihin en büyüğünü Başbakanımız yazdı. Bizimde kendisine olan ilgimiz, desteğimiz ve sevgimiz sonsuz. Sonuna kadar da devam edecektir" ifadelerini kullandı.
(İHA)