BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.433,45
HABER /  DÜNYA

Teknik heyetten önemli ve iddialı açıklamalar

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman ve Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Isparta’nın Davraz İlçesinde başlayacak kamp ...

Abone ol

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman ve Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Isparta’nın Davraz İlçesinde başlayacak kamp öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bir otelde teknik direktör Mustafa Akçay tarafından organize edilen yemeğe, Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman ve Akçay’ın yardımcıları Hami Mandıralı, Turgay Karslı, Alper Boğuşlu ve kulüp menajeri Serkan Ünver’de katıldı. Konuşmalara geçilmeden önce Trabzonspor tarihine yönelik belgesel yayınlanarak kulübün geçmişi anıldı. Davete ev sahipliği yapan Mustafa Akçay açılışı konuşmasını yaptıktan sonra sözü Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman’a bıraktı.

KARAMAN: “TRABZONSPOR BİZİM İÇİN NADİDE BİR ÇİÇEK GİBİ”
“Dün vardık, bugün de varız” diyerek sözlerine başlayan Karaman, “Hizmetin sonu yok. Oyunculara da söylüyoruz diyoruz ki bugün o taraftasınız yarın bu taraftasınız. Ortada bir Trabzonspor var ve bu hepimizin değeri. Gönlümüzün en güzel yerinde nadide bir çiçek gibi koruduğumuz kolladığımız bir kulübümüz var. Birileri zor bir dönemden geçiyor diyebilir, farklı bir noktada bizi bozma gayreti içerisinde olabilir. Ama bizim yüreğimiz hepsini kaldırmaya yeter. Yeter ki ’ben Trabzonsporluyum’ diyen herkes bizim samimiyetimize inansın bu sese kulak versin” dedi.

“BİZE NE GELEN VAR NE GİDEN VAR”
Transferle ilgili de konuşan Karaman, "Her gün gazetelere bakıyorum, 10 tane sporcu geliyor, 10 tane sporcu gidiyor. Ama bize ne gelen var, ne giden. Hayali isimlerle, hayali zamanlarla lütfen bizi oyalamayın. Camiamıza en iyi hizmeti verme anlamında çabamız var gayretimiz var. Biz oyuncu alacaksak buyurun şölenimiz var deriz. Göndereceksek de, emekleri için teşekkür eder göndeririz. Bizde hatalar yapabiliriz" şeklinde konuştu.

“JAJA’YI GÜNDEMİMİZE ALMAMIZ İÇİN 3 TANE YABANCI OYUNCUYLA YOLLARIMIZI AYIRMAMIZ LAZIM”
Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, basın mensuplarının Jaja transferi ile ilgili yönelttiği soruya ise, "Trabzonspor transfer dönemi içerisinde hem oyuncu alma hem de oyuncu verme anlamında bunun tasarrufunu başarabilecek yetenekte bir kulüptür. Ama biz hep bir oyuncuyu konuşacak olursak gerçek gündemimizden uzaklaşmış oluruz. Ve bu transfer gündemimizi gerçekten çok meşgul ediyor. Federasyonun uyguladığı bir yabancı sistemi var. Bizim ise 12 yabancı oyuncumuz var. Bizim Jaja’yı gündemimize alabilmemiz için üç tane yabancı oyuncu göndermemiz lazım. Hayal üzerine konuşmayayım. Gerçek somut adımlar atmamız lazım. Öyle bir şey olursa, biz en iyi oyuncuları kendi bünyemize katmaya gayret gösteririz“ şeklinde cevap verdi.

“RAKİPLERİMİZ KADAR ŞAMPİYONLUK İDDİAMIZ VAR”
Basın mensuplarının "İstanbul takımlarının yapmış olduğu transferler sezon öncesi sizi endişelendiriyor mu?" sorusuna ise Karaman, “Kendi yaşantımızı biraz geri sararsanız, orada direnişi görürsünüz. Aynı şekilde Mustafa hocamda tırnaklarını kazıyarak buraya geldi. Kağıt üzerinde onlar iyi transferler yapıyorlar gözüküyorlar, kağıt üzerinde onların ciddi paraları var. Biz onlara saygı duyuyoruz niye rakibimiz diye. Biz mücadeleye çıktığımız anda teslim olmuş bir Trabzonspor olarak sahaya çıkmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Onlar ne kadar şampiyonluk için iddialıysalar en az onlar kadar şampiyonluğa iddialıyız. Bu kendimize duyduğumuz saygımız ve futbolcularımıza duyduğumuz güvenimizden kaynaklanıyor. Bizim üzerimizde bir korku ve baskı oluşturmuyor" cevabını verdi.

“ŞİKE KONUSU KENDİMİ İÇİMİZDE ÇÖZEBİLİRDİK”
Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, basın mensuplarının şike süreci sonrası UEFA’ın vermiş olduğu cezalar üzerine ise, “Normalde bu bizim işimiz değil biz işin teknik konularına bakarız. Genel kurul salonunda onlarca kişi çıkıp konuştu, onların hepsine saygıyla bakıyorum. İşin sportif boyutuna baktığımızda mendildeki beyazlığı görmek isterim insanlarda. Sporda ilgilenen insanlarda bu şeffaflık ve dürüstlük olmalı. Yüce peygamberimizin bir hadisi var, ’Adalet güzeldir, yöneten de daha güzel durur’. Biz isteriz ki yöneten safında duran insanlar adalet çizgisi içerisinde baksınlar. Bana göre Türk sporu bu şikenin başlangıç döneminde de hata yapan insanların, sadece onlar suçlu pozisyonunda değil belki de geçmişten gelen bir geleneği devam ettirmeye çalıştılar ama olmadı. Ortaya çıktığı noktada söyleyecekleri belki tek şey vardı; özür dileriz. O Türkiye’de milat olurdu bana göre. Biz onu başaramadık, bugün farklı bir şeyler konuşuyor olabilirdik. O konuda çok üzüldüğümüzü söyleyebiliriz. Kol kırılır yen içerisinde kalır. Biz kendi içerimizde çözebilirdik bunu. Şimdi UEFA’ya taşındı, dünyaya taşındı. Dopinge ne kadar üzülüyorsam bu olaya da o kadar üzüldüğümü ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

MUSTAFA AKÇAY: “1,5 AYDAN BERİ İNCİLLE UĞRAŞIYORUM”
Trabzonspor Genel Direktörü Ünal Karaman’ın konuşmasının ardından soruları yanıtlayan teknik direktör Mustafa Akçay ise, kadro şişkinliği enerjiye çevirebileceklerini belirterek, “Şu an da takımızda ki oyuncularımız 29 kişi. Bunlardan 4 tanesi kaleci. Trabzonspor içerisinde bulunduğu şartları efektif hale getirebilecek bir yapıya sahip. Toplumun bu yöndeki algısının eksik olmasını güvensiz olmasını saygıyla karşılıyorum. Trabzonspor’un şu andaki stratejileri, içerisinde bulunduğu şartlar beklenenleri veya özlenenleri sunmayabilir. Ama bunları çözüme kavuşturabilecek ve buradan sağlıklı enerji çıkarabilecek stratejileri biliyor. Görüntü sayısal olarak fazla ama biz onu tekrar enerjiye çevirip ondan faydalanabiliriz” dedi .
Akçay, kondisyoner Obenauer’in ailevi nedenlerden ötürü kendileriyle birlikte olamayacağını kaydederek, “Bizler hepimiz kondisyon ve antrenman bilimi konusunda yüksek düzeyde eğitim almış insanlarız. Söz konusu kondisyonerin ailevi nedenleri öne sürerek bizimle çalışmaması onun kaybıdır. Trabzonspor’un kaybı değildir. Dolayısıyla bu şansı Obenauer kaybetmiştir. Kaybeden Trabzonspor olamaz. Çözümlerimiz var. Yeni Obenauer’ler bulabiliriz” şeklinde konuştu.

"OYUNCULARIMIN KALBİNE GİDEN YOLLARI BULACAĞIM"
Bir basın mensubunun "İstediğiniz oyun tarzını oynatabileceğiniz ortam var mı? Oyuncu yapısı buna uygun mu?" şeklindeki sorusuna Akçay, "Ortak akıl gizli bir güçtür oyuncu arkadaşlarımla bunu konuşmaya başladım. Birebir görüşmelerim ile kendi mentalim ve hayata geçirmek istediğim bütün teknik ve taktik bilgiler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Karşınızdaki ekibi lütfen hafife almayın. Takımımızdaki oyuncuların pek çoğu kendi milli takımlarında sahaya çıkıyor. Dolayısıyla bu grupla profesyonelce yaklaşımlar göstererek ortak akıl üretme konusunda hiçte zorluk geçeceğimizi düşünmüyorum. Burada önemli olan ilke ve prensiplerimizin karşı taraftaki grup tarafından algılanmış olmasıdır. Oyuncularımızın bir kısmı kariyerimiz nedeniyle direnç gösterebilir. Ama sonuçta bir yığın pedagojik silahımız olduğunu söylemeyelim" cevabını verdi.
Oyuncularını anlayabilmek için İncil okuduğunu ifade eden Akçay, "Oyuncularımın kalbine giden yolları bulacağım. Yaklaşık 1,5 aydan beri onların inandığı İncil ile uğraşıyorum. Matta, Luka, Marcus ve Yuhanna İncil’leriyle uğraşıyorum. Hayata hangi gözle baktıklarını, inanç sevgilerini hangi seviyede tuttuklarıyla uğraşıyorum. Dolayısıyla onlara ulaşmamın çok zor olacağını sanmıyorum. Bu manevi kısmı ve kalplerine giden yolla ilgili kısım. Diğer teknik ve saha ile ilgili olan kısma gelince ise, bilgi birikimim, teknik ve taktik konularda aldığım eğitimlerle onları da değiştireceğime inanıyorum" ifadesini kullandı.
(İHA)