BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  EKONOMİ

Petlastan yatırım atağı

Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., binek ve hafif ticari araç gurubuna yönelik yatırım yapacak.

Abone ol

Kırşehir'de kurulu Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, binek ve hafif ticari araç gurubuna yönelik yatırım yapacağı bildirildi.

Petlas A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yahya Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 144 bin metrekare kapalı alanı bulunan Petlas'a, kuruluşundan bugüne dek 1.1 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin ilk ve tek uçak lastiği üreticisi olan Petlas'ın, tarım ve iş makinaları lastiği üretiminde de iddialı olduğunu ifade eden Erten, Kanada'dan Avustralya'ya kadar 63 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Erten, binek ve hafif ticari araç grubunda ise sektörün gerisinde kaldıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

''Lastik sektöründe yatırım yapmak kolay değil. Sektörde iddialı konuma gelmek için ciddi yatırımlar yapmanız gerekiyor. Biz de geride olduğumuz binek ve hafif ticari araç grubunda atağa kalktık. Onlarca son teknoloji ürünü yeni makine siparişi verdik. Bunlardan bazılarının teslimatı yapıldı ve montajları sürüyor. Bir kısmını da ileriki günlerde teslim alacağız. Makine yatırımlarımız yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bazı makinaların fiyatının 4 milyon avroya ulaştığı düşünülürse, yatırım miktarı daha iyi anlaşılacaktır.''

Ar-Ge çalışmalarının da sürdüğü dile getiren Erten, binek araçlar için 4, hafif ticari araçlar için de 3 farklı desen hazırladıklarını bildirdi. Erten, yatırımlar tamamlandığında bu ürün grubunda yıllık 100 bin adet olan satışı 2 milyon adete çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Radyal traktör lastiği üretimine de başlayacaklarını ifade eden Erten, ''Bu ürün Türkiye'de üretilmiyor. İlk yerli radyal traktör lastiğini biz üreteceğiz. Bu ürünü de haziran ayında banttan alacak ve testlere başlayacağız. Parmakla gösterilen, gençlerin çalışmak için can attıkları bir firma olmayı arzu ediyoruz'' dedi.