BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  DÜNYA

Pargalı son nefesini böyle verdi

Muhteşem Yüzyıl'da beklenen oldu. Pargalı son nefesini verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Star TV'nin en çok izlenen dizisi 'Muhteşem Yüzyıl' da beklenen oldu. Pargalı İbrahim, Sultan Süleyman'ın emri üzerine dilsiz cellatlar tarafından boğuldu.

Pargalı son nefesini verirken gözünden süzülen bir damla yaş ise dikkatlerden kaçmadı.

KENDİ FERMANINA RAĞMEN ÖLDÜRTTÜ

Şeyhülislam Ebusuud Efendi'nin verdiği fetvayla kendi verdiği fermanı çiğneyen Kanuni, iftar için çağırdığı arkadaşıyla son kez yemek yiyerek, onu sonsuzluğa uğurladı.

ŞEHZADE SÜLEYMAN'IN CAN DOSTUYDU

Pargalı, Süleyman'ın şehzadelik günlerinden beri en yakınındaki kişilerden biriydi. Muhteşem Yüzyıl'da Şehzade Süleyman, Muhteşem Süleyman'a köle İbrahim ise devletin sadrazamı "makbul" İbrahim Paşa'ya dönüşmüştü. Ancak kibri ve elindeki yetkinin büyüklüğüyle padişaha rakip hale gelen Paşa, padişahın emriyle saraya çağrılıp uykusundayken boğduruldu. Padişaha yakınlığı nedeniyle "makbul" olarak adlandırılan İbrahim, hiç beklemediği bir anda, "maktul" İbrahim Paşa oldu.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Muhteşem Yüzyıl ekibi Karaköy’de bir lokantada Okan Yalabık’a veda gecesi düzenledi. Gecede söz alan Halit Ergenç (Sultan Süleyman) Okan Yalabık’ı özleyeceğine dair duygusal bir konuşma yapınca, Okan Yalabık gözyaşlarını tutamadı. Duygusal gecede söz alan tüm oyuncular, Okan Yalabık'ın eksikliğini hissedeceklerini belirtti.

MERYEM UZERLİ ÜZGÜN

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan’ın ezeli rakibini canlandıran Pargalı İbrahim Paşa (Okan Yalabık) özel hayatında dizi arkadaşlarıyla sıkı bir dostluk kurdu. Onun gidişine dizideki rol arkadaşı Meryem Uzerli (Hürrem Sultan) dâhil tüm dizi oyuncuları oldukça üzüldü. İbrahim Paşa dizidekinin aksine, özel hayatında Meryem Uzerli ile oldukça iyi anlaşıyor.