BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan AK Parti seçmenine hakaret

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Meclis'te bulunan partilere oy verenleri cahillikle suçladı.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Bunlara cahil, aç bırakılmış ve rant peşinde koşan insanlar oy veriyor." iddiasında bulundu.

Referanduma 'hayır' kampanyası çerçevesinde Kocaeli'ne gelen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Grand Yükseliş Otel'de basın toplantısı düzenledi.

HANGİ MİLLET?

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, seçimlerde barajı aşarak oy almış partilerin ülkenin gerçek yöneticileri olmadığını iddia etti. AK Partinin 'millet benim arkamda' demesinin gerçeği yansıtmadığını savunan Pamukoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Evet millet benim arkam da' hangi millet. 2002 seçimleri, Meclis'teki partilerin oy miktarı 18 milyon, Meclis'e giremeyen partilerin oy sayısı ise 16 milyon. 'Millet benim arkamda' da hangi millet arkasında?"

YANAR DÖNER

AK Parti seçmenine yönelik ağır eleştirilerde bulunan HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu şöyle konuştu:

"Bunların arkasında cahil bırakılmış, aç bırakılmış ve karnının derdine düşmüş bir grup insan var. Bu partiden rant bekleyen bir grup yanar döner ortada dolaşan insanların getirdikleri verdikleri oylar bu."

Anayasa değişikliği paketine de değinen Pamukoğlu, anayasanın 18 defa değiştirildiğini ve 80 küsur maddesinin kaldırıldığını söyledi. Yapılacak referandumla değişecek olan 26 anayasa maddesinin 24'ünün sıradan maddeler olduğunu savunan HEPAR Genel Başkanı, anayasa değişikliği ile AK Parti'nin yargıyı ele geçirmeye çalıştığını belirterek, "Bakıyorsunuz hakim ve savcılar yüksek kurulunu tanımlayan maddeler. Bunların 'hukuk'u ele geçirmek için yaptıkları manevradan başka bir şey değil." dedi.