BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomotivde ENX dönemi başlıyor

Türk fimaları Otomotivde ENX sayesinde bir çok alanda AB ile tam entegrasyona ulaşacak...

Abone ol

Türk otomotiv firmaları, Sektöre Özel İletişim Ağı(ENX) üzerinden yüksek hız ve kapasitede güvenli veri transferi imkanına kavuştu. ENX ile birlikte sanayi, iletişim ve veri transferi alanlarında da AB ile tam entegrasyona ulaşması amaçlanıyor.

AB otomotiv sanayi tarafından, otomotiv sanayine özel olarak kullanılan European Network Exchange(ENX) iletişim sistemine, Türk Telekom üzerinden sanayimizin de bağlanabilmesi için Türk Telekom, Otomotiv Sanayi Derneği(OSD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği(TAYSAD) işbirliği ile 2007 yılında beri sürdürülen çalışmalar tamamlandı.

ENX ile birlikte sanayi, iletişim ve veri transferi alanlarında da AB ile tam entegrasyona ulaşması hedefleniyor. ENX ile Türk Telekom üzerinden kurulacak bağlantı ile yüksek hız ve kapasiteli, güvenli bir iletişim ve özellikle yoğun veri transferi olanağı sağlanacak. Network ağına dahil olmak isteyen Türk firmaları, ENX web sayfası üzerinden kayıt işlemlerini başlatarak OSD tarafından işletilen “ENX Business Center’in” onayı ile ENX sistemine dahil olabilecek. Böylece ana sanayi firmaları ile tedarikçiler ve bayiler hızlı sonuçlanan bir başvuru sistemi ile hizmet ağına dahil olabilme ve diğer ENX üyesi Avrupa otomotiv firmaları ile hızlı ve daha kaliteli bağlantı kurabilme imkanına kavuşacak.

Halen OSD’nin katıldığı ENX içinde İspanya (ANFAC), Almanya (VDA), İngiltere (SMMT) ve Fransa (GALIA) otomotiv kuruluşları ve Daimler Benz, BMW, Volkswagen Grubu, R.Bosch, Renault, PSA, Ford of Europe, Karman, Siemens gibi sanayi kuruluşları üye olarak yer alıyor. ENX hizmetlerinden yararlanmak üzere AB’nde 700 otomotiv şirketi ENX üyesi olarak kayıtlı bulunuyor.