BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan'dan acımadi ki yorumu

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de şehit cenazesi sırasında uğradığı yumruklu saldırıyı ve o an hissettiklerini anlattı.

Abone ol

Kayseri'de uğradığı yumruklu saldırıyı anlatan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sadece burnuna inen yumruğun sesini duyduğunu belirterek, "Ne başka kelime, ne bir söz, ne de acı hissettim. Sonra burnumun kanadığını fark ettim. O zaman yumruk yediğimi anladım" dedi.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre parlamentoda gazetecilerle sohbet eden Yıldız, "Ben ilkokul, lise çağlarında bile tek bir kavgaya karışmamış kişiyimdir. Okuluma gider, ders çalışır, kitap okurdum. En çok da futbol oynamayı severdim. Ne siyasetten önce ne de sonra böyle bir olay yaşamamıştım" diye konuştu.

Bağırmadan herkesi ikna edebileceğini, yanlış anlamaların ancak konuşarak giderilebileceğine inandığını ifade eden Yıldız, yumruk şokunu atlattıktan sonra aklına ilk oylamaya gitmesi gerektiğinin geldiğini söyledi. Yıldız, "Doktor, 'ameliyat 3 saat sürer' deseydi, ameliyatı oylamadan sonra yaptırırdım. Başbakan 'gelme' dedi ama kabul etmedim. Çünkü bu benim işim. Anayasa değişikliği gibi tarihi bir olaydaki sorumluluğumu yerine getirmeliydim" dedi. Bu arada Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şahin Şimşek'nin avukatı Yusuf Çakmak, müvekkilinin tutukluluğuna yaptıkları itirazın reddedildiğini bildirdi. Avukat Çakmak, "Cezaevinde görüştüğüm müvekkilim pişman. Bir anlık öfke ile böyle bir hareket yaptığını söylüyor" dedi.

O YUMRUK 5 İLDE MÜDÜR DEĞİŞTİRDİ

KAYSERİ'DE Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan yumruklu saldırının faturası İl Emniyet Müdürü'ne kesildi. Saldırının üzerinden bir hafta geçtikten sonra Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale görevinden alındı.

Akkale, Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne atanırken, yerine Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Samsun'da Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıda yeterli güvenlik önlemlerini almadığı için eleştirilen Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne, Karabük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne ise Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın getirildi. Iğdır Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Cemil Tonbul getirildi. 2009 Temmuz'unda Adana Emniyet Müdürlüğü'nden Kayseri'ye atanan Arif Akkale'nin ani tayini şehirde şok etkisi yarattı.

Akkale'nin, göreve geldikten 3 ay sonra şeker toplamak için evlerinden ayrılan 3 çocuğun 220 günden beri bulunamaması ile sıkıntıya girdiği, ikinci şoku da Jandarma kıdemli yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın cenazesinde alınan sıkı tedbirlere rağmen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın beden eğitimi öğretmeni ve eski boksör olan Şahin Şimşek tarafından yumruklanması ile yaşadığı kaydedildi.