BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde skandal okul inşaatı

Skandalın böylesi görülmedi. Kocaeli Valiliği yanlışlıkla vatandaşın arazisine okul yaptırıyor.

Abone ol

Kocaeli Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü, mülkiyeti vatandaşlara ait olan arsaların üzerine okul yaptırmaya başladı. Arsa sahiplerinin isteği dışındaki okulun temelini Gebze İlçe Emniyet Müdürü attı. Kocaeli İl Özel İdaresi Daire Başkanı Murat Ustaoğlu, temel atılan okul arsasının vatandaşlara ait olduğunu sonradan öğrendiklerini söyledi.

Demokrat Gebze gazetesinin haberine göre Kocaeli Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü, vatandaşları öfkeden deliye çeviren bir olaya imza attı. İl Özel İdare, Gebze Barış Mahallesi’ndeki Kristal Blokları’nın yanında bulunan 6 bin 377 dönüm arsa üzerine okul yaptırmaya başladı.

Çok hisseli arsanın sahiplerine danışılmadan, konuşulmadan İl Özel İdare Müdürlüğü, vatandaşa ait arsaların üzerine plan çizdirip okul yaptırmaya başladı. 24 derslikli olacak okulla ilgili arsa sahiplerine nezaketen dahi danışılmadan okulun yapımına başlandı. Arsa sahibi vatandaşların itirazına rağmen İl Özel İdaresi, tepkilere aldırış etmeden arazide temel açarak okul yaptırmaya başladı.

VATANDAŞIN ARSASI GASP EDİLİYOR

Okul temelinin atıldığı bölgede 3 ayrı noktada 150 metrekare arsası bulunan Nuriye Yazıcı ise “Bu adamlar şaşırmış her halde. Böyle bir şey olabilir mi? Kimin arsasını kimin elinden alıyorsunuz. İl vatandaşın arsasını gasp ederek mi okul yapıyor. Bu şekilde yapılan okuldan ne hayır gelir” diye konuştu.

SONRADAN ÖĞRENMİŞLER

Kocaeli İl Özel İdaresi Daire Başkanı Murat Ustaoğlu, temel atılan okul arsasının vatandaşlara ait olduğunu sonradan öğrendiklerini söyledi.

Ustaoğlu, “Biz de durumdan sonradan haberdar olduk. Bize Gebze İlçe Milli Eğitim arsayı getirdi. Biz de İl Özel İdaresi olarak ihaleyi yaptık. Temel atıldıktan sonra arsanın bir kısmının vatandaşlara ait olduğunu öğrendik” dedi.

Ustaoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vatandaşın arsasının üzerine okul yapılması için Kocaeli İl Özel İdaresi’ne başvurmasının büyük bir eksiklik olduğunu da ifade ederek, “Arsaların vatandaşlara ait olduğunu bilseydik kesinlikle ihalesini yapmazdık. Bunun telafisini artık nasıl yapacaksa Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak” diye konuştu.