BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'nin sınır tanımayan hırsızı

Hırsızlar, dolandırıcılar sınır tanımıyor. Tıpkı Niğde'de de yaşanan bu olayda ortaya çıktığı gibi.

Abone ol

Recep KORKUT
NİĞDE


Niğde’de bir oto kiralama şirketi işleten B. E. Ç., 15 Kasım 2009 tarihinde 2007 model Fiat Linea marka aracını A. T.’ye kiraya verdi. Sıradan bir kiralam olayı değil mi? Evet buraya kadar bir şey yok. Asıl olan bundan sonra oluyor.

A. T. aracı kiraladığı tarihte teslim etmiyor. Önce aracı sahte kimlikle satıyor. Bu yetmiyor. Arabayı kiraladığı B. E. Ç. adına ruhsat üzerinden bir telefon hattı çıkarıp, bu hat üzerinden de notebook bilgisayar alıyor.

Sonra da B. E. Ç. adına sahte kimlik ve kefaletle İstanbul Kartal’dan başka bir oto kiralamacının aracının satışını gerçekleştiriyor.

Şaşkın oto kiralamacı aracını yitirmesi bir yana bir de imzası taklit edilip kimlik bilgileri kullanılmak suretiyle sahte faturayla icralık duruma düşmüş durumda.

Noterlerden ve telefon hattını verenlerden şikâyetçi olan oto kiralamacının Avukatı Bünyamin Çelik, müvekkilinin maddi ve manevi bağlamda zarar görmüş yapılan işlemlerin iptali için gerekli davalar açıldığını, cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğunu söylüyor.