BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beykoz'da modern Robin Hood projesi

Zenginden alıp fakire veren Robin Hood hikayesi Beykoz'da gönülülük temelinde gerçeğe dönüştü.

Abone ol

Zengin aileler ile maddi durumu yetersiz aileler arasında “Kardeşlik Köprüleri” kuran Kardeş Aile Projesi  Beykoz’da başladı.
           
Eğitimde ve hayatın her alanında sosyal dengenin kurulması, bunun yanında toplumsal duyarlılığın güçlendirilerek yardımlaşma ve dayanışma kültürünün gelişmesini sağlamak için çeşitli çalışmalar yapan Beykoz Belediyesi yeni bir projeye daha start verdi. 

Çekmeköy Belediyesi ile birlikte Hidiv Kasrında düzenlenen programla, dar gelirli ailelerle hayat standardı yüksek aileleri buluşturacak olan Kardeş Aile Projesi başlatıldı.

İSTANBUL YÖNETİCİLERİNİN EŞLERİ

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın eşi Nurten Çapkın, sanatçı Seren Serengil, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın eşi Vildan Poyraz ve hayırsever kadınlar katıldı.
 
Şebnem Kısaparmak’ın sunuculuğunu yaptığı ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ayşe Tunalı’nın şarkılarıyla renk kattığı toplantıda, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş ilk çekilişi yaparak hamiliğini üsteleneceği aileyi belirledi ve projeyi başlattı.
 
Hayırsever aileler koruyuculuğunu üstlendikleri aileleri bir yıl boyunca aylık nakdi yardım yaparak ya da iş imkanı sağlayarak destekleyecek. Yardım miktarı artabileceği gibi, yardımın  süresini de hâmi aileler tarafından uzatılabilecek.  
 
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, projeyle toplumsal değerlerimizden olan dayanışma ve yardımlaşma bilincini yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirterek “Çocuklarımızın özgüvenlerini kazanabilmesi, yetenekli çocuklarımızın ortak çalışma anlayışı çerçevesinde başarılı çalışmalar yapabilmesi, sosyal yaşam içerisindeki rollerini arttırmaları amacıyla başlattığımız  “Kardeş Aile Projesi” ile, sosyal sorumluluğumuzu hissediyor ve bu sorumluluğu paylaşan Kardeş Ailelerimize, duyarlılıklarından ve takdire şayan davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.