BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de Yurt-Kur öğrencileri coştu!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gümüşhane Yurt-Kur Müdürlüğü tarafından müzik eğlence programı düzenlendi.

Abone ol

Programın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Yurt-Kur Müdürü Süleyman Turhan, yurtların aynı zamanda yeni ufuklar demek olduğunu belirterek, 1986 yılında açılan Gümüşhane yurdunda bugün 1296 öğrencinin barındığını söyledi.

Turhan, düzenledikleri müzik-eğlence programın amacının gençlerin birlik, beraberlik ve dostluk bağlarını kuvvetlendirmek, eğitim döneminde yorgunluklarını kısmen de olsa gidermek olduğunu ifade etti.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise konuşmasında öğrencilere hitaben, “Sizler hepiniz Gümüşhanelilerin gözbebeği ve emanetlerisiniz. Sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmak bütün Gümüşhanelilerin görevidir. Gümüşhane Türkiye’de eğitim iklimi bakımından ön sıralarda olan bir ildir. Gümüşhane Üniversite ile tanışan genç bir ildir. Yeni tanışmış olmasına rağmen Gümüşhane eğitim ve öğretime yabancı olmayan bir ildir” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede yapılan konuşmaların ardından solo türküler, ikram, müzik eğlence ve halk oyunları gösterileri sergilendi.