BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okul müdüründen ahlaksız teklif

Antalya Muratpaşa’daki bir ilköğretim okulu müdüründen evli hizmetliye 'Ahlaksız Teklif'

Abone ol

Antalya Muratpaşa’daki bir ilköğretim okulunda görevli hizmetli, evli ve 2 çocuk annesi E.C., geçen haziranda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle şikáyette bulunarak, "Okul Müdürü N.B. bir yıldır bana ahlaksız teklifte bulunuyor. Kendisinden şikáyetçiyim. Ayrıca başka bir okula tayinimi istiyorum" dedi.

İki çocuğundan biri de aynı okulda öğrenci olan E.C., ilişki teklifini reddettiği için müdürün kendisini okuldaki işine son vermekle tehdit ettiğini de dilekçesinde belirtti. E.C., söz konusu iddiaların iftira olmadığını kanıtlamak için de müdür B. ile yaptığı konuşmayı teybe kaydetti.

Üniversiteli kızlar var

Kayıtta, hizmetliye yine ilişki teklifinde bulunan müdür, olumsuz yanıt alınca Konyaaltı Plajları’nda üniversite öğrencileriyle 20-30 YTL karşılığında birlikte olduğunu belirtiyor. N.B. hakkında soruşturma devam ederken, hizmetli E.C. geçen hafta başka bir okulda görevlendirildi.

Hanımım gibi ol

E.C.’nin okul müdürü N.B. ile yaptığı ve teybe kaydettiği konuşma şöyle:

Müdür: Eşimin hastalığından dolayı sana maddi ve manevi destek olurum. Sahiplenmek istedim seni, hanımım gibi olmanı istedim.

Hizmetli: Onca insanın içinde ben bunu yapamam, okulda çocuğum var.

Müdür: Üniversite öğrencileri var. İhtiyacım olunca oraya gidiyorum, 20-30 YTL veriyorum, 5-10 YTL de atıyorum, ihtiyacımı gideriyorum. Senden yardım bekledim olmadı.

Hizmetli: Bana arkadaşlık teklif ettiniz. Eşinizin rahatsızlığını anlattınız. Bana tepkili davranınca kendine okul bul dediniz. ’Seninle çalışmak istemiyorum’ dediniz. Teklifinizi kabul etmedim diye beni kovacağınızı düşündüm.

Müdür: Yanlış geçmiş.

Hizmetli: Öğlenleri çıkalım diyorsunuz ama öğretmenler var. Biri duyar, başımıza iş alırız.

Müdür: Bunu bir sana açtım, yardım istedim. Ondan sonra kimseye açmadım. Ya seninle yapardım bunu. Seninle de yapamayınca başka çözümler aradım.

Kaynak :