BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Dinde asıl tehlike cübbeliler

Abdullah Gül, Cüppeli Ahmet Hoca görüntüleri için ilginç açıklamalarda bulundu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cüppeli Ahmet Hoca görüntüleri için "aşırılık" yorumunu yaptı.

Cüppeli Ahmet Hoca görüntüleri gündem yarattı, sizin yorumunuz ne?

Başbakan, ABD yolculuğundan dönüşte sizlere söylemişti zaten. Aşırılık var doğrusu. Bunlar çok aşırılık gerçekten, bu tip aşırılıklar bazı ülkelerde daha az, bizde yaygın. Nerede şeffaflık var, nerede açık toplumun ilkeleri geçerli, işte o zaman bu aşırılıklar böyle kamuoyuna geldikçe, insanlar gözünün önünde görüyor. Ak Parti olarak bunları eleştirmekten, yanlış olduğunu söylemekten bizim kaçınacak, çekinecek hiçbir tarafımız yok, açık söylüyorum.

Bu görüntüler sizi de rahatsız ediyor mu?

Ben bir din adamı değilim, ama bireysel olarak söyleyeyim. Din için en tehlikelisi bu tip yapılanmalardır, bu tip haksızlıklardır. Din o zaman yaşanamaz hale gelir, din o zaman hayattan kopar tamamen. Din, hayatlar üstü, çağlar üstü diyoruz. Irk tanımaz diyoruz, coğrafya tanımaz diyoruz. Rus da Müslüman olabilir, Türk de olabilir, Arap da olabilir. Hangisi daha iyi insansa, daha faydalı insansa o önde olacaktır. Namazı bir Rus da kıldırabilir, Arap da kıldırabilir, Türk de kıldırabilir.

BAŞI AÇIK-ÖRTÜLÜ BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Beyaz Saray’da eşlerinizin Laura Bush’la birlikte çektirdiği fotoğrafta üçünün de başı kapalıydı. Bu fotoğraf sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Partinizde daha çok başı açık kadın olsun istemez misiniz?

En geniş kesimleri kucaklayan, Türkiye’nin partisiyiz diyebilme hakkına sahip olan tek parti Ak Parti’dir. Doğunun da partisidir, batının da partisidir. Ortanın da partisidir. Kuzeyin de, güneyin de partisidir. Dindar insanların da, muhafazakar insanların da, en modern insanların da desteklediği bir partidir.

Ben de o manada sordum. Gelecek seçimde daha fazla eşi başı açık aday gösterecek misiniz?

Biz bu adaylarımızı tespit ederken, kesinlikle bu arkadaşların eşleriyle ilgili hiçbir ölçü koymayız. Eşinin başı açık, örtülü insan bizi hiç ilgilendirmez doğrusu. Merkez Bankası atamasından, başka göreve gönderdiğimiz kişiye kadar bu böyledir. Ama biz bu işi çok iyi yapar diye birisini tespit ettikten sonra baktığımızda "Aa, bu kişinin eşi örtülüymüş, o zaman onun üstünü çizelim" diyemeyiz.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr