BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Müezzinoğlu büyük konuştu

Baykal'ın "İstanbul'da birinciyiz" sözü, AK Parti İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu'nu kızdırdı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Deniz Baykal’ın önceki günkü gazetelerde yer alan “İstanbul’da birinci partiyiz” sözlerine AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu sert tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Meral Akşener’in “Erdoğan’ı biz süpüreceğiz” sözlerini de eleştiren Dr. Müezzinoğlu, “Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan ve işleri sadece masa başı siyaset yapmak olanlara halk gereken cevabı sandıklarda verdi” diye konuştu.

Baykal’ın sözlerini talihsizlik olarak değerlendiren Dr. Müezzinoğlu, bazı siyasetçilerin hafıza kaybı yaşadığının altını çizerek şunları söyledi:

“Ramazan günü kimseyi üzmek istemem ama Sayın Deniz Baykal, İstanbul’da birinci parti olduğunu ancak rüyasında görmüş, uyandıktan sonra da kendi rüyasına inanmış olabilir. Onlar bundan önceki seçimlerde de aynı türküyü söylemişlerdi ama kamuoyumuz çok iyi hatırlar; geçmiş dönemde CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sefa Sirmen 900 bin oy farkıyla seçimi kazanacaklarını iddia etmişti ama 900 bin oy farkıyla seçimi kaybettiler. Muhtemelen 27 bin sandığın bir kısmından birinci parti olarak çıkabilirler veya birkaç mahallede durumları daha iyi olabilir ancak bu durum, gelecek seçimlerde İstanbul’da yüzde 50’nin üzerinde bir başarı hedefleyen teşkilatlarımızın gündeminde dahi değildir.”

BİZ İKİ KAT OY ALACAĞIZ

Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti’nin milletin partisi olduğunun altını çizerek, “Şimdi diyorum ki, Baykal eğer yüzde 20 oy alırsa biz iki katını alarak onu yine üzeceğiz. Çünkü biz milletin partisiyiz. Milletin derdini dert edinen bir partiyiz. Bu millet bize dört kere huzuruna gittiğimizde yanlış yapmadı, beşincisinde de yanlış yapmayacaktır. Masa başında oturarak veya birtakım güç odaklarını arkamıza alarak hesaplar yapmıyoruz, halkın içine giriyoruz, onlarla dertleşiyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz. 3 ayda 1 milyon 140 bin kapıyı çalarak yaklaşık 2 milyon insanla iletişim kurduk. Bunu benim teşkilatım, benim arkadaşlarım başardı. İktidara geldiğimiz ilk günden beri yüzümüzü ve yönümüzü halktan ve haktan hiçbir zaman çevirmedik. Çünkü biz davamızı halkın davası olarak gördük ve görmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

HALA DERS ALMADILAR MI?

MHP MYK Üyesi Meral Akşener’in bir gazetede çıkan “Erdoğan’ı ve AK Parti’yi biz süpüreceğiz” sözlerini de hatırlatan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Bunlar süpürmenin ve süpürülmenin ne demek olduğunu aslında çok iyi biliyorlar ama anlaşılan daha öğrenecekleri çok şey var. Millet onları süpürdü ve bir kenara attı ama görülüyor ki, derslerini tam anlamıyla almamışlar. Benim onlara tavsiyem, önce kendi içlerini süpürsünler. Çünkü kendi içlerini süpürmeyi öğrenemedikleri için millet onları süpürüp attı. Hem buna ne karışıyorsunuz ki? Bırakın bunun kararını millet versin. Biz bütün bu açıklamaları gülerek karşılıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Bütün teşkilatlarımız ilk günkü heyecanıyla davasına sarılmış biçimde bu milleti dünya milletleri içinde hak ettiği saygın ve onurlu yere getirmek için canla-başla çalışmaktadır. Bugüne kadar yaptıklarımızı elbette yeterli görmüyoruz ama bizim hedefimiz daha yukarılara çıkmak ve halkımıza hak ettiği saygınlığı kazandırmaktır. Çünkü; duyarlı, samimi, güvenilir, dürüst ve çalışkan bir liderimiz yani adam gibi adam olan bir liderimiz var ve biz onun öncülüğünde medeniyet yürüyüşümüzü geleceğe taşımak için çalışıyoruz” dedi.