BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

E-5 kapalı abi TEMden uçalım

Uçan halıya değil; ama uçan otomobile binmeye hazır olun! Hollandalı birkaç girişimci uçurmaya hazırlanıyor...

Abone ol

Bilim kurgu değil gerçek... Uçan halıya değil; ama uçan otomobile binmeye hazır olun! Hollandalı birkaç girişimcinin fikri, yatırımcıların hoşuna gitti. Herşey yolunda giderse E-5'te trafiğe takılmadan TEM üzerinden uçacağız.

Hollandalı girişimci John Bakker, Hollanda Havacılık Laboratuvarı (NLR) ile altı yıldır yaptığı çalışmanın ardından, ilk uçan otomobilin seri üretimini yapmak için kolları sıvadı. PAL-V Europe isimli bir şirket kuran Bakker, yönetici kadrosunu oluşturdu. Şirket, yeni yatırımcıları bünyesine katarak, birkaç yıl içinde, Henry Ford'dan bu yana hayali kurulan uçan araba fikrini ete kemiğe büründürmek için start verdi.

Altyapısı uygun ülkelerde kullanıma sokulacak uçan arabalar, inanılmaz ölçüde zaman tasarrufu sağlayacağı gibi ulaşım güvenliğini de artıracak. Planı açıklamasıyla birlikte şirkete daha şimdiden talep yağmaya başladı. Özellikle polis, savaş bölgelerinde faaliyet gösteren yardım kuruluşları, büyük şirketler ya da tamamen eğlence meraklıları uçan araba için sıraya girdi. Projede, Bakker'ın yanı sıra Philips'te bir dizi teknolojiyi başarıyla hayata geçiren Robert Dingemanse ve Tacstone danışmanlık firmasından Jim Emanuels de bulunuyor.

Kaynak: Zaman