BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

Sahte raporcu doktor çetesi

İzmir'de sahte belge ve engelli raporlarıyla devleti dolandırdıkları öne sürülen 11'i doktor, 29 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İzmir'de sahte belge ve engelli raporlarıyla devleti dolandırdıkları öne sürülen 11'i doktor, 29 kişi gözaltına alındı. Kent merkeziyle Torbalı, Menemen ve Ödemiş ilçelerine önceki gün "Nabız operasyonu" düzenleyen ekipler, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 29 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan doktorlardan birinin İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 10'unun da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olduğu öğrenildi. Çete üyelerinin, yaptıkları iş karşılığı 2-7 bin YTL para aldığı tespit edilirken, çetenin devleti ne kadar zarara uğrattığının belirlenmeye çalışıldığı kaydedildi. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanan zanlıların, 'sahte sağlık kurulu raporu' düzenleyerek yaptıkları işlemlerden bazıları şöyle:

Engelli ve hasta olmayan kişilerin SSK'dan malulen emekli olmalarını sağlamak, vergi indiriminden faydalandırmak.

Sahte engelli raporları düzenleyerek birçok kişinin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına neden olmak.

Çalışmayan kişileri işçi gibi göstermek, SSK'ya girişlerini yapıp işlemlerini yürütmek...

10 kişi tutuklandı
29 zanlı, ifadeleri alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından D.A ile hastanenin müdür yardımcısı ve sağlık kurulunda görevli bir memurun da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.