BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden Erdoğana Köşk uyarısı

Erdoğan'ın aday olup olmayacağı tartışmaları sürerken, AK Partililerden "Köşk'e çıkmayın" mesajı geldi

Abone ol

AKP MKYK'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda son günlerde yapılan açıklamalar siyasette tartışma yaratırken, AKP'lilerden "Çankaya Köşkü'ne çıkmasını istemiyoruz" mesajları geldi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, vatandaşların Erdoğan'ı cumhurbaşkanı değil, başbakan olarak görmek istediğini söyledi. Trabzon'da temaslarda bulunan Özak, kısa süre önce Erdoğan ile bir toplantıda cumhurbaşkanlığı konusunda istişarede bulunduklarını kaydetti.

Özak, "Toplantıda Erdoğan'a 'Bu partiyi siz kurduğunuza göre siz bizden daha fazla düşünüyorsunuz. Vatandaş sizin başbakan olarak kalmanızı istiyor' dedim" diye konuştu.

'AKP'den olacak'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de Erdoğan'ın halkla olmayı sevdiğini kaydederek "Belediye başkanlığının, başbakanlığın nasıl yapılacağını gösterdik. İçimizden, cumhurbaşkanlığının da nasıl yapılacağını gösterecek biri çıkacak, ama tarafsız olacak" diye konuştu.

Ankara'da soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise, daha net fotoğraflar görebilmek için, en azından son iki güne girmek gerektiğini söyledi. Şener Erdoğan'ın adaylığından yana olduğunu söyledi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise, yeni cumhurbaşkanının sivil ve mutlaka TBMM içinden olacağını dile getirdi.

Kayak: Milliyet