BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eşcinsel kahvehanesi kapatıldı

Bursa'da geçen hafta açılan eşcinseller kahvehanesi, "işletme ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle kapatıldı.

Abone ol

Bursa'da geçen hafta açılan eşcinseller kahvehanesi, "işletme ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle kapatıldı. Travestileri, Transseksüelleri, Gay'leri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı) Başkanı Öykü Evren, sahibi olduğu kahvehanenin Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi ekipleri tarafından kapatıldığını söyledi.
Kahvehanenin açılmasına ilişkin haberlerin gazete ve televizyonlarda yayımlanmasının ardından ekiplerinin işyerine geldiklerini anlatan Evren, "Kahvehanenin bütün evrakı tamam. Belediyeye de gerekli başvuruları yaptım. Bu yüzden tüm yasal haklarımı kullanarak yeniden açılması için uğraşacağım. Toplumdan bu konuda destek bekliyorum. Ben burada sigortalı üç eşcinsel çalıştırıyorum. Bu insanlara istihdam sağladım. Bursa Kahveciler Odası yöneticileri de hiçbir evrakımın eksik olmadığını söylediler. Kahvehaneyi açma girişimlerimden bir sonuç alamazsam eşcinseller adına konuyu Birleşmiş Milletlere ve Avrupa mahkemelerine taşıyacağım" dedi.

'Belediyeye başvurmak yeterli değil'
Osmangazi Belediyesi yetkilileri, zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimde kahvehanenin işletme ruhsatı almadan açıldığının tespit edildiğini, bu nedenle Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'na dayanarak işletmenin kapatıldığını bildirdiler.

Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt, bir kahvehanenin açılabilmesi için işyeri sahibinin sadece belediyeye başvurusunun yetmediğini, işletme ruhsatının alınabilmesi için belediye ekiplerinin denetim yapması gerektiğini kaydetti.