BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Sanalda imanlı eş aranıyor!

"İmanlı eş" arayanlar bu sitelere giriyor. İslami çöpçatan sitelerinde ikinci, hatta üçüncü eşi aramak serbest...

Abone ol

Son dönemin en popüler evlilik sitelerinden biri habibimol.com... Tesettür defilelerinden fırlamış gibi duran, makyajı bol türbanlı bir manken, sitenin açılışında arzı endam ediyor.

Sitenin sloganı "Saadete giden yol-Düzeyli İslami Evlilik sitesi." Siteye girenlerin ise haddi hesabı yok...

İkinci eş aramak serbest
Bu sitede ikinci eşi aramak serbest. Sitede yer alan açıklamada evli erkeklerin "İslami kurullara uygun bir şekilde" ikinci ya da üçüncü eş aramalarında sakınca olmadığı söyleniyor.


Zorunlu İman anketi
Bu alanda hizmet veren bir diğer islami evlilik sitesi ise zevac.merihnet.com... Bu sitenin zorunlu bir anketi bulunuyor.
Bu ankette şu sorular yöneltiliyor;
-Farz namazları ikame eder mi?
-Farz orucu tutar mı?
-Farz zekatı verir mi?
-İslami yönden geliştirici aktivitelerle ilgilenir mi?
-Arapça orjinal metinden Kuran okuyabilir mi?
-Başörtüsü kullanıyor mu?
-Evlendiğinde başörtüsü kullanmayı düşünüyor mu?
Kişiler ideal imanlı eş aradıkları bölüme girdiklerinde bu soruları cevaplamak zorundalar.

SANAL BULUŞMA İSLAMİ AÇIDAN UYGUN MU?

Bir diğer çöpçatan sitesi islamievlilik.com sitesinde sanal buluşmanın islami açıdan uygun olduğu savunuluyor. Sitenin açılış sayfasında bugüne kadar 243 kişiyi evlendirdiklerini duyuruyorlar. Site, sanal bulaşmanın islami açıdan daha uygun olduğu iddiasında.

EŞ ARAYANLARIN MESAJLARI

Rumuz: Ebrar70
"Şu an üniversitede okuyorum. Ailemden uzak yaşıyorum. Aile yaşantısı benim için önemli. Buraya başvurmamamın nedeni düşünce tarzıma uygun biriyle karşılaşmak. Benim için öncelikle maneviyatı yüksek karakterli, evine ailesine düşkün, koruyucu vasıfta, sakin mütevazi, spora ilgisi olan gelir seviyesi normal olsun. Kesinlikle namaz ve orucunu aksatmayan, mümkünse benden uzun, üniversite mezunu.
Ahiret için hayat arkadaşı arıyorum
Rumuz: www,bayan,25
Ben islami usullere uygun olarak yaşamaya çalışıyorum elimden geldiğince ve bu şekilde yaşayan biriyle tanışıp evlenmeyi düşünüyorum. Şu an bir kargo şirketinde sekreterlik yapıyorum. Hayatı beraber paylaşacağım, beraber film izleyeceğim, beraber ahiretimiz için çalışacağımız bir hayat arkadaşı arıyorum Allahın izniyle inşallah bulurum.




(Kaynak: Aktüel)