BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,11
ALTIN 2.473,23
HABER /  SPOR

AZ Alkmaarın rakibi için tıklayın

UEFA Kupası'nda çeyrek final kuraları çekildi. Fener'i eleyen AZ Alkmaar'a zorlu rakip çıktı. İşte tüm eşleşmeler

Abone ol

Avrupa'nın kulüpler bazında Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en büyük ikinci kupası olan UEFA Kupası'nda, çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu.
     
İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılan kura çekimine çeyrek finale kalan takımların temsilcileri katılırken, çeyrek ve yarı finaldeki rakiplerini de çekmiş oldular.
     
Fenerbahçe'nin ardından dün akşam kupanın favorileri arasında gösterilen, Emre Belözoğlu'nun da formasını giydiği Newcastle United'ı da elemeyi başaran Hollanda takımı AZ Alkmaar, Almanya'nın güçlü takımlarından Werder Bremen ile eşleşti. Beşiktaş'la aynı grupta bulunan kupanın bir diğer Alman takımı Bayer Leverkusen ise İspanya'nın Osasuna takımıyla yarı finale çıkma mücadelesi verecek.
     
Çeyrek final maçlarının ilki 5 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 12 Nisan'da oynanacak. Kupada yarın finale kalan takımlar ise ilk maçlarını 26 Nisan, rövanş mücadelelerini ise 3 Mayıs'ta yapacaklar.
     
Avrupa'nın 2. en büyük takımını ise 16 Mayıs'ta İskoçya'nın Glasgow kentinde bulunan Hampten Park'ta yapılacak mücadele belirleyecek.
     
     İşte çeyrek final eşleşmeleri

     
     
     Yarı final eşleşmeleri

     
Espanyol-Benfica maçının galibi AZ Alkmaar-Werder Bremen maçının galibiyle Bayer Leverkusen-Osasuna maçının galibi ise Sevilla-Tottenham Hotspur eşleşmesinde tur atlayan takımla yarı final maçı yapacak.