BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Bu trenlerde yok yok

TCDD, günde 300 bin yolcu taşıma kapasiteli 32 adet banliyö tren seti alacak. Yeni trenlerde yok yok..

Abone ol

Klimalı, otomatik kapı, kamera, ananos ve görsel yayın sistemine sahip tren setlerinin kredisi Japonya ve Kore'den sağlanacak. Ankara'ya 32 Adet Banliyö Tren Seti Temini projesinin finansman töreni TCDD Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

TCDD Genel Müdürü Karaman, Türkiye'de demiryolları alanında özellikle son 5 yılda çok önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, "Hükümetimizin de desteği ile demiryolları 'Devlet Politikası' haline geldi. Son yıllarda Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde en yüksek ödenekler Demiryollarına tahsis edildi" diye konuştu.

Demiryolu sektöründeki gelişmeleri anlatan tanıtım filminin ardından konuşan Genel Müdür Karaman, TCDD'de çalışan personelin sayısının 1970 yılına göre yüzde 21 oranında azalarak 33 bin kişiye indiğini söyledi. 2003 yılında demiryolları ile ilgili hükümetin radikal kararlar aldığını ifade eden Karaman, yatırım ödeneğinin de yüzde 458 oranında arttığını söyledi.

Bugün finansman anlaşması imzalanan Başkentray banliyö tren setinin gelmesi ile birlikte Kayaş-Sincan hattının Marmaray Projesine benzeyeceğini belirten Karaman, "Ankara'da 2 banliyö 2 hızlı tren hattı olacak" dedi. 140 milyon dolara alınacak banliyö tren setlerinin modern teknolojiye göre hazırlandığını ifade eden Karaman, "Türkiye'de ilk defa metro kalitesinde banliyö sistemi bu projeyle gerçekleşecek" diye konuştu.

Öte yandan, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında ana hat ile banliyö güzergahı tamamen ayrılarak tüm istasyonlar yeniden yapılandırılacak