BIST 10.227
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.475,57
HABER /  EKONOMİ

2.3 milyon işsize iş müjdesi

Hükümet 2.3 milyon kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Bakanlara sunulacak yasa, 2.5 milyar YTL'lik kaynağa ihtiyaç duyuyor.

Abone ol

Referans Gazetesi'nde Neşe Karanfil imzasıyla yer alan habere göre hükümet seçim öncesinde yaşama geçirmeyi planladığı "istihdam paketi" ile toplam 2.3 milyon kişiye iş, 1 milyonu aşkın kişiye de "mesleki eğitim" vermeyi hedefliyor.

Çalışmaları teknik olarak tamamlanma aşamasına gelen ve gelecek hafta bakanların kendi içlerinde yapacağı toplantıyla son şekli verilecek paket, ilk istihdam edilenler ile; 18-29 yaş arasında istihdam edilenler için işverenlere dönük ciddi teşvikler içeriyor.

En az 2 milyon kişinin iş sahibi olması hedefleniyor
Paketle bu yolla en az 2 milyon kişinin iş sahibi olması hedefleniyor. Diğer teşviklerin de etkisi ile bu rakamın 2.3 milyon kişiye çıkarılması amaçlanıyor. Özürlü istihdamının da Hazine tarafından desteklenmesini içeren paket için 2.5 milyar YTL'lik kaynak aranıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sosyal kesimlerden edinilen bilgilere göre, istihdam paketi çalışmalarında sona gelindi. Paket için müsteşarlar düzeyinde bir toplantı yapılmasının ardından, gelecek hafta içinde bakanların bir değerlendirme yapması bekleniyor. Bundan sonraki süreçte paketin Bakanlar Kurulu'nda da değerlendirilmesi ve kısa süre içinde yaşama geçirilmesi planlanıyor.