BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,68
HABER /  SPOR

Alexin beğendiği futbolcu

Alex, kendi internet sitesindeki yazısında Türkiye'de en etkilendiği futbolcunun kim olduğunu açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Alex de Souza kendi internet sitesinde yazdığı yazısında birlikte oynama şansı bulduğu oyuncular ile Türkiye'de en etkilendiği oyuncunun Sergen olduğunu açıkladı. Alex internet sitesinde etkilendiği bazı oyuncular ile ilgili şu bilgilere yer verdi.

"Aynı takımda oynadığım veya rakip takımdan olup da oyununu saha içinden izleme imkanı bulduğum bazı futbolculardan bahsetmek istiyorum. Bu futbolcular, güzel futbolu izlemeyi seven herkesi memnun eden, oyun stilleriyle saha içindeki klas futbolculardır.

ADEMIR ALCÂNTARA – Coritiba'da orta sahada beraber oynama şansı buldum. Portekiz'den yeni dönmüştü ve kariyerinin son günlerini yaşıyordu. Topa iyi hakimiyet kuruyordu. Kolay gözüken ancak zor olan öyle hareketler yapardı ki ancak klas bir futbolcu yapabilirdi.

DJALMİNHA – Palmeiras'ta oynadığım dönemde oynayan kaliteli bir futbolcuydu. Benim favori futbolcum. Topla ne isterse hiç zorlanmadan yapabilirdi. İtalyan arenasında (Palmeiras Kulübünün Stadının adı) Luizão ve Muller'e geniş bir alan yaratırdı. Djalminha'yı Palmeiras'ta oynarken gören onun kalitesinden şüphe etmezdi.

CÉSAR SAMPAIO – Futbolu çok rahat oynar. Rakibinden topu göstere göstere alırdı. Arkadaşı Felipao birgün, topu almak için faul yapma izni bile istemişti ama yine de topu çalamamıştı...

FERNANDO REDONDO – Ona karşı iki veya üç kez oynadım. Çok kaliteliydi, bütün tekniğini ortaya koyma ihtiyacı bile duymazdı. Saha içinde pozisyon alma ve top ayağındayken gösterdiği teknik özellikleri onun klas bir futbolcu olduğunun kanıtıydı.

RONALDINHO GAÚCHO – Bu eleman tam bir top sihirbazı. Topla istediğini, istediği şekilde yapabilme kapasitesine sahip. Teknik yönden daha ötesi yok. Tek kelimeyle fantastik biri.

ZINEDINE ZIDANE – Teknik yönden son derece zengin bir futbolcu. Saha içinde akan bir su gibidir. Her hareketi çok rahatlıkla yapabilir. Onunla beraber oynayan bile büyük bir prestije sahip olur.

JUAN ROMAN RIQUELME – Onu 17 yaşından beri tanırım ve birçok defalar karşılaştık. Fiziğine çok iyi hakimdir. Topu öyle gizler ki ondan kurtabilmek neredeyse imkansızdır. Sanki top ondan ayrılmak istemez gibi ona yapışır.

EVAIR – Tek kelimeyle fantastik bir futbolcuydu. Topu çok kolay alırdı ve kolay hakim olurdu. Ayrıca, tanıdığım en karakterli futbolculardan biriydi. Palmeiras tarihinde çok önemli iki penaltı kullandı.

ARISTIZABAL – burada bahsettiğim isimler arasında kısa zamanda beni etkisi altına alan isimdir. Şöyle derdi; 'sana ekmek verene karşı çok iyi davran. Futbol topu sana ekmek kazandırdığına göre onunla çok iyi geçin.'

Bu yazımda sizlere saha içinde karşılaştığım klas futbolculardan bahsettim, tabii T.V.'den izlediğim daha niceleri var.

Bu futbolcular oyun tarzlarıyla, hızlı hareketleriyle, topa hakimiyetleriyle kısacası futbol klaslarıyla beni etkilemişlerdir. Yine mesela Zico, Falcão, Laudrup, Romário, Ronaldo, Maradona, Pita, Palhinha, Zenon, Sócrates, Raí, Rivaldo, Tostão, Rincón, Juninho Pernambucano, Juan, Arce, Mauro Galvão, Platini, Hagi, Van Basten, Mancini, Baggio mükemmel futbolculardır.

Kısacası hangi ülkeden olursa olsun topla iyi oynayan futbolcular saygıyı hak ederler.
Türkiye'de çok fazla futbolcuyu izleme imkanım olmadı ama gördüklerim arasından beni en fazla etkileyen SERGEN oldu.

Mükemmel kalitede bir sol ayağa sahip. Ne yazık ki onu kariyerinin son dönemlerinde tanıdım. Türkiye'nin büyük takımlarında oynamış ama en büyük başarıyı Beşiktaş'da yakalamıştı. Büyük futbolcuydu.