BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

İrandan Türkiyeye para teklifi

'İran Türkiye'ye 2.5 milyar Euromuz sizin Merkez bankanızda kalsın' dedi. Bu öneri 2 ay önce yapıldı... Peki neden?

Abone ol

"İran Türkiye'ye 2.5 milyar Euromuz sizin Merkez bankanızda kalsın" dedi. Bu iddiaları dile getiren İranlı araştırmacı Arif Keskin...
10 yıldır Türkiye'de yaşayan Arif Keskin'in yaptığı araştırmaları hem dünya ülkeleri hem de İran tarafından dikkatle izleniyor.

Keskin, İran ile ilgili önemli tespitler ortaya koyuyor. İşte Keskin'in dilinden İran'ın son manevrası:

TÜRKİYE'YE PARA ÖNERİSİ

İran'ın şu anki çabası kendisine karşı küresel uzlaşmayı engelleyebilmek. Bunun için en son Avrupa şirketlerine 4 milyar dolarlık bir öneride bulundu.

Çok gizli bir bilgi de şu: İran Avrupa'nın belli ülkelerinin merkez bankalarına 2.5 milyar Euro yatırma önerisinde bulundu. Mesela, İtalya...

Bu öneri Türkiye'ye de yapıldı. Yaklaşık 2 ay önce. Ancak şu an beklemedeler.

KANDİL'İ VURMA JESTİ

Ne zaman ABD ve Türkiye'nin üst düzey yetkilileri görüşse İran Kandil'i, PKK'yı vuruyor. Bu inanılmaz bir jest ve bir kamuoyu diplomasisi. Türkiye ABD'den bir şey istiyor, onlar vermiyor ama İran kolayca vuruyor.

İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKAR MI?

İran nükleerden vazgeçse bile, ABD'nin Irak'taki başarısızlığı İran'ı vurma nedeni olabilir. Çünkü ABD Irak'tan başarısız çıkmayı kabullense bile İran'ı bölgede güçlü bırakıp gitmeyi istemez.

İRAN SONUNA KADAR...

İran, ABD ile bir savaşın öldürücü olacağının farkındadır. Savaş istemiyor. İranlı'nın psikolojisi şöyle; Doksanıncı dakikanın adamları. İran diplomasisi yorar, bıktırır. İran'ın hala diplomatik manevra alanı var, hala süreci değiştirebileceklerini düşünüyorlar.
İran nükleer çalışmalarının gerçekten savaşa dönüşebileceğini görürse vazgeçecek.//





(Kaynak: Aktüel)